• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD Askerlerine Tepki Yağıyor‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İncirlik Üssü`ndeki ABD`li askerlerin 10`uncu Tanker Üs Komutanlığı`ndaki camiye girip, ahşap minber ve Kur`an-ı Kerim`leri parçaladıkları iddialarının ardından sert tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

Müslümanların kutsallarına saldırılara yönelik sert tepki gösteren Memur Sen İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, İncirlik Hava Üssünde görev yapan Amerikan askerlerinin orada bulunan mescide ve mescitteki kutsal kitaplara saldırması, kirletmesi ve tahrip etmesinin kabul edilemez bir vahşet olduğunu söyledi.

 

Özperk açıklamasının devamında, "Onlarca yıldır Müslümanların yaşadığı coğrafyada kirli ellerini ve kanlı ayaklarını gezdiren Amerikalıların bu vahşi ve bu cahilane tutum ve davranışlarını en kalbi duygularımızla, en büyük nefret ve kinimizle kınıyoruz ve lanetliyoruz" dedi.

 

Bu tür haddini aşan ve bardağı taşıran damla konumunda olan insanlık dışı eylemlerin, son bulmasını umduklarını belirten Özperk, "Çünkü 11 Eylül saldırısından sonra Amerika`nın Ortadoğu`da, Asya ve Afrika ülkelerinde Müslümanlara yönelik illegal operasyonlar, Guantanamo üstündeki vahşi işkenceleriyle ve yine benzer Afganistan`daki Pakistan`daki insanlık dışı saldırılarıyla Müslümanların kin ve nefretini kazanan Amerikalıların bu tür haddini aşan davranışlarını kamuoyuna şikâyet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Özperk son olarak, devleti bu konuda insiyatif almaya gerekirse Amerika ile var olan askeri anlaşmaları tartışmaya açmaya davet etti. (M.Fatih Akgül, Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir