• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
Mersin`de Nükleer Karşıtı Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin`e yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali`nin yapımına karşı çıkan, Mersin Nükleer Karşıtı Platformu TEMA üyeleri Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosu önüne kadar yürüyüş yaparak protesto gösterisi yaptı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan platform üyeleriyle TEMA Vakfı Mersin Şubesi üyesi bir grup, Çamlıbel Mahallesi`nde bulunan Akkuyu Nükleer Santrali Bilgilendirme Bürosuna kadar sloganlar atarak, ellerindeki pankartlarla yürüyüş yaptılar.

 

Grup adına konuşan Tema Vakfı Mersin Temsilcisi Mahmut Dündar şunları söyledi: \"Türkiye`de boşa harcanan elektrik çok fazla. 5-6 adet 2 üniteli nükleer santralin ürettiği elektrik kadar boşa harcanan elektrik var. Bunları engellemeliyiz. Bunları engelledikten sonra diğer kaynaklara yönelmeliyiz. Çözüm nükleer kaynaklarda ve termik santrallerde değil. Güneşlenme süresi, Türkiye`den yüzde 60 daha az olan Almanya bile güneş enerjisinden daha fazla elektrik üretmeye çalışıyor. Almanya, nükleerden ve fosil yakıtlardan vazgeçerek artık rüzgara, denize ve güneşe yönelmektedir. Ama biz halen nükleerden ve termik santrallerden vazgeçmiyoruz. Bizde enerji ihtiyacımızı yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamalıyız.\"

 

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup, olaysız bir şekilde dağıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir