• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
HÜDA PAR`dan Sömürgeci Fransa`ya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada, sömürgeci Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalede bulunmasını sert bir dille kınandı.
 
Afrika coğrafyasında iki yüzyıllık sömürgeci bir geçmişi bulunan Fransa`nın, ülkenin kuzeyindeki Müslümanların faaliyetlerini gerekçe göstererek, halkının yüzde doksanının Müslüman olduğu Mali`ye askeri müdahalede bulunduğu ve yüzden fazla insanı katlettiği ifade edilen açıklamada, bu durum, İslam coğrafyalarına yönelik Batı emperyalizminin zulüm zincirine yeni bir halka eklediği vurgulandı.
 
Sömürgeci Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalede bulunmasının, her şeyden önce İslam dünyasının utancı olduğu belirtilen açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı`na üye bir ülkenin sorunlarının İslam ülkeleri tarafından çözüme kavuşturulması gerekirken, Haçlı zihniyetine sahip emperyalist Batı dünyasının inisiyatifine terk edilmesini ve işgallere seyirci kalınmasını da yine esef verici buluyoruz" denildi.
 
Amerika hangi gerekçelerle Irak`ı ve Afganistan`ı işgal ettiyse, Fransa da benzer gerekçelerle Mali`ye askeri müdahalede bulunduğu ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Fransa`nın gerçek hedefi; Mali`deki zengin altın, uranyum, fosfat, petrol ve doğalgaz kaynaklarını sömürmeye kukla bir yönetimle devam etme arzusudur. Bu kaynakların halkın eline geçmesini engellemek için, bağımsızlık mücadelesi verenlere karşı askeri müdahalede bulunması, BM`nin de buna destek olması ve katliamlara onay vermesi aslında Batı`nın emperyalist karakterini ve ikiyüzlülüğünü bir kez daha ispatlamıştır."
 
Açıklamada, Afrika halkına ait olan zenginlikleri iki asra yakın bir süredir sömüren, onlara yoksulluğu ve açlığı reva gören bu sömürgeci devletlere karşı ciddi ve caydırıcı tedbirler alınmadığı sürece bu durumun böyle devam edeceği vurgulandı.
 
İslam ülkelerinin bir araya gelerek bir teşekkül kurmalarının gerekliliği dile getirilen açıklamada, "Müslüman ülkeler, başta ABD olmak üzere Batılılar tarafından ortaya atılmış, ihtilafları körükleyici fitne unsurlarından bir an önce yakalarını kurtarmalı ve bu devasa sorunları çözmek için bir araya gelmelidirler. Askeri gücü de bulunan böylesi bir teşekkül, İslam coğrafyasındaki her türlü ihtilafa müdahil olmalı, meseleleri hak, hukuk ve hakkaniyet ölçüleri içerisinde çözüme kavuşturmalıdır" ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada son olarak, Fransa`nın, Mali işgalini ve yaptığı katliamlarını kınanarak, "Halkımızı sömürgecilerin, emperyalist saldırılarına karşı tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir