• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
Diyarbakır Ortaçağ Karanlığını Yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Kış mevsiminin gelmesi ile daha da yoğunlaşan elektrik kesintilerine tepkiler durmadan gelmeye devam ediyor. Yaptıkları ortak basın açıklaması ile bu durumun bir an önce çözülmesini isteyen, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) ile Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), kentte bezdirici hale gelen elektrik kesintilerini protesto etti.

 

Yetkililerin Duyarsızlığı Halkı Mağdur Ediyor

Diyarbakır 1. Sanayi Sitesi girişinde DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu tarafından okundu. Ebedinoğlu, basın açıklamasında, işkenceye dönen elektrik kesintilerine son verilmesini isteyerek, \" Sanayicimizi, iş adamımızı, çiftçimizi ve halkımızı mağdur eden elektrik kesintileriyle ilgili, bakanlığın, valiliğin ve milletvekillerinin duyarsız kalmasını temsil ettiğimiz binlerce üyemiz ve halkımız adına kınıyoruz\" dedi.

 

Özellikle soğuk kış günlerinde, kesintilere çözüm bulmak yerine, dönüşümlü olarak uygulanan ve gittikçe yaygınlaştırılan elektrik kesintileri ile halkın mağdur edildiğini belirten Ebedinoğlu, \"Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden, yirmi birinci yüzyılda şehrimize ortaçağ karanlığını yaşatan bütün sorumluları göreve çağırıyoruz\" şeklinde konuştu.

 

Kaçak Elektrik Bahane

TEDAŞ yetkililerinin sürekli olarak kaçak elektrik kullanımını bahane ettiklerini söyleyen Ebedinoğlu, \"Esnaflarımızın, sanayicimizin, çiftçimizin sürekli gündeme getirdiği elektrik sorunlarını, TEDAŞ yetkilileri sürekli olarak kaçak elektrik kullanımından kaynaklandığını belirtmektedirler. Bu mazeretlerin tekrarlanması yerine kalıcı çözümler üretilmesini bekliyoruz. TEDAŞ`ın görevi mazeretlere dayanıp şikâyet etmek değil çözüm üretmektir\" ifadelerini kullandı.

 

Ebedinoğlu yaptığı açıklamada kesintilerin devam etmesi durumunda sanayi esnafının sayaç okumalarına engel olacağı ve tepkilerini sürdüreceklerini belirtti.

 

Esnaf İş Yapamaz Durumda

Basın açıklamasının ardından görüşlerine başvurduğumuz sanayi esnafı ise, bazı günler 6-7 saati bulan kesintiler nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini, özellikle köylerden gelenlerin tamiratları bitmediği için köylerine geri dönemediklerini, bundan dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler. Sanayi esnafı yetkililerin çok acil bir şekilde elektrik sorununa bir çözüm bulmalarını istdi. (Osman İçli, M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir