• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Mescide çevirdikleri evlerinde Ramazan'ı ibadetlerle ihya ediyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesi nedeniyle teravih namazı evlerde kılınırken, Ramazan ayının önemli sünnetlerinden olan mukabele de evlerde sürdürülüyor.

Covid-19 salgınına karşı alınan önlemler kapsamında teravih, cuma ve vakit namazları, mukabelelerin toplu halde camilerde yapılamamasından dolayı camiler sessizliğe bürünürken, Müslümanlar ise bu ayın ibadetlerinden ve güzelliklerinden mahrum kalmamak için evlerini mescidlere çevirdi.

"Evlerimizi camilerin birer şubesi yapmalıyız"

"Camiler, Kâbe'nin birer şubesi olduğu gibi evlerimizi de camilerin birer şubesi yapmalıyız." diyen Cemal Yıldız, "Coronavirus nedeniyle camilerin kapalı olması, evimizi caminin bir şubesi yapmamıza vesile oldu." ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Ailemizle beraber teravihlerimizi cemaatle kılıyor, Kur'an-ı Kerim mukabelemizi okuyoruz. Ailece sohbet ediyor, dini kitaplar okuyoruz. Akşamlarımızı bu şekilde ibadet ile geçiriyoruz. Bütün gecelerimizi Kadir gecesiymiş gibi ibadetle ihya etmeye çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Mekke'den çıkarken Kâbe-i Şerif arkasında kaldı. Medine'ye vardığında ilk fırsatta ve imkânlar dâhilinde bir cami inşa etti. Böylelikle camiler de Kâbe'nin birer şubesi oldu. Bu salgın hastalıktan dolayı camilerimiz kapandı. Bugün biz de evlerimizi camilerin birer şubesi haline getirmeliyiz." dedi.

Yıldız konuşmasının devamında, "Camiler kapalı olduğu için hiç kimse 'Cemaatle namaz kılamıyoruz, teravihlerimizi kılamıyoruz', demesin. Evimizin bir odasını mescit yapalım. İbadetlerimizi, teravihlerimizi ve mukabelemizi evlerimizde yapmaya devam edelim. Allah-u Teâlâ, camide eda ettiğimizi gibi bizlere karşılığını, ecrini verecektir inşallah." diye konuştu.

"Camiler kapalı olsa da ibadetlerimizi evlerimizde yapıyoruz"

Coronavirus'ün ibadetlerine engel olmadığına işaret eden Şakir Acunsal, "Virüsten dolayı evden çıkamıyoruz, camilere gidemiyoruz ama evde namazımızı kılıyoruz, Kur'an'ımızı okuyoruz, teravihlerimizi evde kılıyoruz." Dedi.

"Camilerin kapalı olmasının hüznünü yaşıyoruz"

Evde ailece cemaatle teravih namazını kıldıklarını ve Kur'an-ı Kerim mukabelesi yaptıklarını belirten Muhammed Acunsal, "Namazlarımızı cemaatle evde kılıyor, mukabelemizi evde yapıyoruz. Salgından dolayı camiler kapandı, üzgünüz tabi. Bu da Allah'ın bir lütfu oldu. En azından ailemizle vakit geçirebiliyoruz. Evde aile ortamını daha iyi anlayabiliyoruz. Evde küçük kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim dersi veriyoruz, dini kitaplar okuyoruz, derslerimize çalışıyoruz. Günlerimizi bu şekilde daha hayırlı geçiyoruz." diye konuştu.

"Aile içi sohbetlerle birlikte muhabbetimiz çoğaldı"

Coronavirus musibeti nedeniyle eve kapanmanın aile ile kaynaşma fırsatı sunduğuna işaret eden Yusuf Zariç, "Evde cemaatle namaz kılıyoruz. Yatsı namazından sonra teravihi birlikte kılıyoruz. Evde Kur'an-ı Kerim, kitap okuyoruz. Aile içi sohbetler yapmakla muhabbetimiz çoğaldı." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir