• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Çifte Maaş Alanlar paraları İade Edecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, kamuda çalışanların emekli olduktan sonra farklı bir kurumda çalışmaya devam etmesi halinde emekli maaşının kesilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda emekli olduktan sonra emekli maaşı kesilmemiş kişiler var.

Bununla ilgili TBMM`de en son kabul edilen yasada önemli bir açılım getiriyoruz. Bu şekilde çifte maaş almaya devam edenlerin maaşlarını geri alacağız. Ama gecikme zammı ile değil, TÜFE rakamını kullanarak ve taksitlendirilmiş haliyle geri alacağız." dedi.

"BAKIM SİGORTASI GİBİ BİR ÇALIŞMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

SGK Başkanı Acar, program çıkışında ise basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Emeklilere bakım sigortası getirileceği yönündeki haberlerle ilgili olarak, "SGK olarak bizim herhangi bir çalışmamız yok. Belki bu konferansta gündeme gelebilir. Böyle bir uygulamanın emeklilere fayda sağlayacağı yönünde bir karar alınabilir.

Şu anda bizim böyle bir çalışmamız yok. Bakım sigortası daha çok akademik çevrelerde tartışılan Almanya ve benzeri ülkelerde uygulanan bir konu. Bu sadece bizi değil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızı da ilgilendiren bir konu. Fikir düzeyinde tartışmalar yapılıyor ama kurum olarak bizim böyle bir çalışmamız söz konusu değil." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir