• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
"Molla Ömer'den Usame bin Ladin'i teslim etmesini istedik ancak reddetti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat daire başkanı Prens Turki el-Faysal, Usame bin Ladin'i Molla Ömer'den istediklerini ancak reddedildiklerini söyledi.

Suudi Arabistan merkezli "Rotana Haliciye" kanalında Abdullah el Mudayfar’ın programına konuk olan el-Faysal, geçmişte yaşadığı diplomatik ve siyasi olaylara dair anılarını paylaştı.

El Faysal, Taliban'ın kurucu lideri Molla Muhammed Ömer ve El Kaide'nin kurucu lideri Usame bin Ladin'e dair yaşadığı bir tecrübeyi de aktardı.

Eski Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el Beşir’in, 1995 yılında dava açılmaması koşuluyla Usame bin Ladin'i Suudi Arabistan’a teslim etmeyi teklif ettiğini belirten el Faysal, "Bu teklif Suudi Arabistan hükümeti tarafından reddedildi. Bunun ardından, dönemin Veliaht Prensi Abdullah bin Abdulaziz’in isteği üzerine, Usame bin Ladin’in Riyad’da yargılanması için teslim alma talebiyle Afganistan’daki Molla Ömer’e gittim. Ancak bu iş olmadı" ifadelerini kullandı.

Taliban lideri Molla Ömer, 11 Eylül 2001 tarihinde gerçekleştirilen Dünya Ticaret Merkezi ve Pentagon Saldırıları'nın ardından, Bin Ladin'in ABD'ye teslim edilmesi taleplerini de reddetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir