• DOLAR 32.565
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2439.51
  • ...
Dağistanlı İmam Namaz Kursu Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber-Dış Haberler Servisi-Riyad Makaev
 
Mahaçkale – Mahaçkale Merkez Cami İmamı Muhammed-Rasul Saaduev, Her aklı yerinde olan büluğa ermiş Müslüman Kadının ve Müslüman erkeğin İslam hakkında bilmesi gereken belli bir bilgi düzeyi ve yerine getirmesi gereken bazı ibadetler vardır. Kuşkusuz, bu ibadetlerden en önemlisi günde kıldığımız beş vakit namaz dır. Dolaysıyla Namaz bilgileri ve onun koşulları hakkında bilgi edinme de çok önemli. Çünkü namaz dinin direğidir, dedi.

Saaduev şöyle devam etti: "Biz genellikle bazı Müslümanların namazda bir sürü çeşitli hatalar yaptıklarını görüyoruz. Örneğin, namaz dualarını okurken, Kur`an ayetlerini yanlış telaffuz ile ilişkili hatalar ve abdest alırken uzuvları yıkarken yaptığı hatalar.”

Tüm bunların ışığında, Dağistan`ın başkenti Mahaçkale`de Merkez Cuma caminin İmamı Muhammed-Rasul Saaduev namaz konusunda özel eğitim vermek için cami bünyesinde bir kurs açtığını açşıkladı.

Bu kursun özelliği, müslümanların en önemli ibadeti olan namazda yapılan hataları düzeltmek için tasarlanmış olmasıdır. Kurs doğrudan camide yer alacak. Öğretmenler ise İslami okulların son sınıf öğrencileri olacak. Kurs hem erkeklere hem de kadınlara düzenlenmiş ve ayrı ayrı verilecek.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir