• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
Umut Kervanı Platformu Ceylanpınar`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Batman`da faaliyette bulunan Batman Umut Der yönetim kurulu üyesi ve Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörü Mahsun Ayyıldız, Ceylanpınar ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilerin kaldıkları evleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
 
Ziyaretiyle ilgili kısa bir açıklamada bulunan Mahsum Ayyıldız, Ceylanpınar`daki mülteci kampı ile evlere yerleşen Suriyelilerin yaşadıkları zorlukları ve ihtiyaçlarını görmek için böyle biz ziyaret gerçekleştirdiğini söyledi. Ayyıldız, "Burada birkaç yere sorduk kim yardım ediyor? diye bize Ensar Der`in adresi verildi. Yaptığımız tespite göre 3500 aile kampların dışında şehir merkezinde kalıyor. Bu insanlar inşaat halindeki kapısız, penceresiz evlerde ve bodrum katlarında çok kötü şatlarda yaşıyorlar. Çetin kış koşulları ile mücadele eden bu insanlara yardımda bulunmak amacıyla derneklerimizle bir karar alacağız."ifadelerini kullandı.
 
Ensar Der Başkanı Salih Başkurt ise, çevre illerden gönderilen yardım malzemelerini mağdur ailelere ulaştırdıklarını ifade ederek " Biz Ensar Der olarak köprü görevi görüyoruz. Kardeşlerimizden Allah razı olsun bizi yalnız bırakmadılar ama geldiğimiz şu noktada özelikle kış olması nedeniyle battaniye ısıtıcı ve gıdaya ihtiyaç var." dedi
 
Başkurt, "Umut Kervanı Platformu" gelip ihtiyaçlarımızı görmek ve incelemek için bizi ziyaret ettiler bu incelemeden sonra gerekli yardımları yapacaklarını umut ediyoruz." Şeklinde konuştu. (Mustafa Kaynak-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir