• DOLAR 32.367
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.233
  • ...
“Aileyi yok eden İstanbul Sözleşmesi derhal kaldırılmalı”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplumun değer yargılarıyla bağdaşmayan, aileleri tahrip eden İstanbul Sözleşmesi’ne gösterilen tepkiler her geçen gün artıyor.

İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden gözden geçirilerek Müslümanların inanç değerlerine uygun şekilde düzeltilmesini isteyen DİN-BİR-DER Şanlıurfa Şube Başkanı Hacı Kurt, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “zina” ve “eşcinsellik” ile ilgili açıklamalarına destek verdi.

6284 sayılı sözde aileyi koruma kanununun insan fıtratına ters olduğunu belirten Kurt, “Yüce dinimiz İslam, tüm insanlığı dünya ve ahirette huzur ve saadete kavuşturacak ilkeler getirmiş ve Peygamberler de bu hakikatleri en güzel şekilde tebliğ ve temsil etmiştir. Bu bağlamda insanın temiz fıtratına aykırı, onur ve haysiyeti zedeleyen, aileyi ve toplumu tahrip eden, yeryüzünde ifsada sebep olan her türlü tutum, tavır, söylem ve eylem de son ilahi kitap Kur’an’ı Kerim’in fermanıyla yasaklanmış ve âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin de sünneti seniyyesiyle insanlığı bu tür fenalıklardan sakındırmıştır.” dedi.

“Ali Erbaş, Allah’ın emirlerini ve İslam’ın ilkelerini milletimize hatırlatmıştır”

Ali Erbaş’ın açıklamasını hatırlatan Hacı Kurt, şunları söyledi:

“Anayasal görevi ‘toplumu din konusunda aydınlatmak’ olan bir teşkilatın başkanı olarak Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, geçen cuma günü, fıtratı, nesli, aileyi, toplumu tahrip eden zina ve diğer tüm sapkınlıklarla ilgili Allah’ın emirlerini ve İslam’ın ilkelerini milletimize hatırlatmıştır. Bu durum karşısında, bazı kişi ve grupların nezaketten, güzel ahlaktan ve evrensel değerlerden yoksun açıklamaları haddi aşan saygısız bir davranıştır. Asla kabul edilemez. Bu davranış, saplandıkları korkunç cehaleti gösterdiği gibi, hoyrat bir şımarıklık ve küstahlığı da ortaya koymaktadır.”

Ali Erbaş’ın açıklamalarına gösterilen pervasız tepkilere dikkat çeken Hacı Kurt, İnanca ve ahlaka yönelik kin ve nefrete dayalı bütün yaklaşımları lanetlediklerinin altını çizdi.

Hacı Kurt, “Bir baro adına yapılan çirkin açıklamada; getirdiği adalet ve merhamet ilkeleriyle tüm zamanlara rehberlik eden yüce dinimiz İslam ve onun kitabı Kur’an-ı Kerim’e ‘çağdışı’ yaftası vurularak aziz milletimizin inancına hakaret edilmiştir.  ‘8-9 nesil öncesinin dogmatizmi’ gibi bilgi ve edepten yoksun bir ifadeyle ecdadımız aşağılanmıştır. Ellerinde meşalelerle meydanlarda 'cadı' diye kadın yakma gibi bir cümleyle, bu topraklarda hiçbir zaman var olmamış ve Avrupa’nın karanlık tarihine ait sapkınca bir tutum, milletimizin göz bebeği bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığının başkanı için kullanılmıştır. Bu sorumsuz, saygısız, cahilce, tefrikaya dayalı, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyen açıklamayı şiddetle kınıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir