• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Viranşehir`de Mevsimlik İşçilik Eğitimi Baltalıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Viranşehir`de mevsimlik işçi olarak çalışan aile fertlerinin başka illere giderken çocuklarını da beraberlerinde götürmek zorunda kalmaları nedeniyle çocuklar eğitimlerinden geri kalıyor.

Okulların açıldığı dönemde de çocuklar aileleriyle birlikte başka illerde olduğundan, eğitimlerinden geri kalıyor. Çocuklarının eğitimlerinden geri kaldığının bilincinde olan veliler çaresizlikten dert yanıyor.

Konu ile ilgili İLKHA`ya açıklamada bulunan Viranşehir Uluğbey ilköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Halim Kaya, İlçelerinde yıllardan beri ailelerin sezonluk işe gittiklerini belirterek "Bu sezonluk işçilik, okulların kapanışına iki ay kala başlamakta ve okulların açılışından sonrada devam etmektedir. Eğitimciler ve öğrenciler mağdur olmasına rağmen yoksulluk ve hayat koşullarının elverişsizliği velilerin elini kolunu bağlamış durumdadır. Tarıma dayalı istihdam dışında bölgeye yatırımın olmaması ve sanayileşmenin ilerleyememesi sorunun yaşanmasının en büyük sebebidir." dedi.

Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okul Aile Birliği Başkanı Halil Demir ise, yıllardan beri bu sıkıntını var olduğunu ve bir türlü çözülmediğini söyledi.

Demir, "Her zaman veliler suçlanıyor. Ama kimse velilerin imkansızlığını görmüyor. Bu sıkıntı bölgemizin tamamında yaşanmaktadır. Kesin istatistiki bilgi olmamasına rağmen okula devam etmeme oranının bu aylarda yüzde yirmileri bulduğu söyleniyor. Sorun velilerin, öğencilerin ve eğitimcilerin duyarsızlığı değildir. Asıl sorun bölgenin geri kalmışlığı ve iş imkanların azlığıdır. Bölgede iş imkanı tarımla sınırlı kaldığından sorun daha da büyümektedir." İfadelerini kullandı.

İş sezonunda sınıfların boşluğu dikkat çekerken öğretmenler ve veliler bu sıkıntıya acil bir şekilde çözüm bulunmasını istiyor.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23355.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23354.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/23353.jpg

Sabri Acet-İLKHA

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir