• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın: "Sayfamız siber saldırıya maruz kaldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'da 'Kendini Geliştir Geleceği Değiştir' adlı proje kapsamında 'Strateji Üsküdar' programına katılan öğretmenlerin kişisel verileri hack'lendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın, "Kendini Geliştir Geleceği Değiştir" Mesleki Gelişim Seminerlerinin 5 yıldır öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerine yönelik olarak icra edildiğini anımsattı.

Aydın, "Bu seminer faaliyetlerimiz, Covid-19 salgını nedeniyle yine öğretmenlerimizden gelen talepler ve katılımda gönüllülük esası doğrultusunda, uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir. Bu tarihe kadar sistemdeki verilerin güvenliğinde herhangi bir zaafiyet yaşanmamıştır. Fakat maalesef bu ay içerisinde stratejiuskudar.com sayfamızın siber saldırıya maruz kalmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Siber saldırıyı düzenleyenler hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün avukatları aracılığı ile suç duyurusunda bulunmuş ve soruşturma başlatmıştır." dedi.

Söz konusu sayfanın tamamen kapatıldığını belirten Aydın, "Konuya dair İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz de inceleme ve soruşturma başlatmış bulunmaktadır. Ayrıca stratejiuskudar.com web sayfamız da tamamen kapatılmıştır. Bahse konu web sayfamız üzerinden, öğretmenlerimizden alınan bilgilelerin bir kısmının, siber saldırı sonucu çalınmış olduğunun bilgisinin, tedbirli davranmaları için tüm öğretmenlerimiz ile paylaşılmasını istirham ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir