• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Din-Bir-Sen Van Şube Başkanından İHD'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din-Bir-Sen Van Şube Başkanı Halit Tuci yaptığı yazılı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde İslamin en temel yasaklarından birisi olan zina ve eşcinselliğin Kur'an'da lanetlendiğini söylemesinden dolayı sözde İnsan Hakları Derneği tarafından suç duyurusunda bulunmasını şiddetle kınıyoruz." dedi. 

"Allah bir hüküm vermişse, o işin geri dönüşü olmaz "

"Kim hakkı müdafaa edip el üstünde tutarsa yalnız değildir." diyen Tuci, Ali Erbaş'ı yalnız bırakmayacaklarını ifade ederek, "Ali Erbaş'ı birkaç haddi aşmışlara yedirmeyiz. Allah bir hüküm vermişse, o işin geri dönüşü olmaz. Cenab-ı Hak vaadinden dönmez. LGBT, eşcinsellik, livata, Allah (Celle Celaluhu) tarafından lanetlenmiştir. Sayın Ali Erbaş'ın sözlerinden dolayı LGBT'liler rahatsız olup mahkemeye suç duyurusunda bulunmuşlar. Asıl toplumu kine, nefrete, edepsizliğe, ahlaksızlığa itenler bu kimselerdir." ifadelerini kullandı.

"Vazifesini yapmak ne zamandan beri suç sayılır oldu?"

Sözlerine devamla Tuci, "Diyanet İşleri Başkanımız vazifesini yapmış ve Müslüman olan halkımızın inandığı İslâm'ın emirlerini ve hakikatlerini tebliğ etmiştir. Vazifesini yapmak ne zamandan beri suç sayılır oldu? Onlar yaptıkları edepsizlikten utanmıyor iken, biz hakikati tebliğ etmekten dolayı suçlu mu olacağız? Böyle bir hürriyet ve insan hakları savunuculuğu olamaz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir