• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
TEB başkanından "ücretsiz maske" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

​Sağlık Bakanlığı tarafından Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında eczanelere gönderilen kişi başına 5 ücretsiz maskenin dağıtımı ilgili TEB Başkanı Erdoğan, yazılı açıklamada bulundu.

Ücretsiz maske dağıtımının denetilmesi gerektiğini söyleyen Çolak, "Ücretsiz maske temini konusu, uzun süredir gündemde ağırlığını koruyor. Bildiğiniz üzere SMS kodu ile vatandaşlarımız eczanelere başvurarak ve kimlik numaralarını ibraz ederek ücretsiz maskelerini alabiliyorlar. Bunun yanı sıra e-devlet ve PTT üzerinden de vatandaşlarımıza maske dağıtımı uygulaması devam etmekte. Bir başka uygulama ise tüm Türkiye'de, sosyal sigortası olan, kamuda ve özel sektörde görev yapan kişilerin çalıştıkları yerlere valilikler aracılığı ile ücretsiz maskeler ulaştırılmaktadır. Bu uygulama kapsamında sosyal sigortası bulunan vatandaşlarımızın; sosyal sigortalı olup bir yerde çalışmayan aile bireyleri (eşi, çocukları gibi) eczanelerden ücretsiz maske temin edebilecektir. Devlet kanalları tarafından söz konusu bu dağıtımın denetlenmesi elzemdir." dedi.

"Sabit ücret karşılığında eczanelerden maske satışının yapılmasını öneriyoruz"

Açıklamasının devamında Çolak, "Kamuoyundaki soru işaretlerini gidermek ve herkesin maskeye kolay ulaşımını sağlamak adına önerimizi yineliyoruz: Türk Eczacıları Birliği olarak ücretsiz maske dağıtımını desteklemekle birlikte; uygulamaya ek olarak devletin belirleyeceği sabit bir ücret karşılığında eczanelerden maske satışının yapılmasını öneriyoruz. Böylece ihtiyacı olan herkesin maskeye ulaşımının kolaylaşacağına inanıyoruz." ifadelerine yer verildi.  (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir