• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Hayvanlar İçin Nehre Köprü Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ERZİNCAN -Erzincan kent merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Altınbaşak Beldesi Büyük Kadağan mahallesinde geçimini hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar, hayvanlarını otlatmak için her yıl Mayıs ve Kasım ayları arası hayvanlarını zorlu ve bir o kadar da riskli olan Karasu Nehri`nden karşıya geçirerek meralara otlatmaya götürüyorlar.

Bu esnada ise zaman zaman hayvanlar akıntıya kapılıp sürüklenirken, kimi zaman da suda boğuluyorlar. Çiftçilerin bu durumu karşısında kayıtsız kalamayan Erzincanlı hayırsever işadamı Celal Toraman, bölgeye köprü yaptırma kararı aldı. İhaleye çıkarılan köprünün yapımının ise 3 ay içerisinde tamamlanacağı belirtildi.


Büyük Kadağan Mahalle Muhtarı Ahmet Taşpolat (50), her yıl hayvanlarının aynı zorluklarla meralara otlatmaya götürdüklerini ve yılda yaklaşık 10 adet hayvanlarını kaybettiklerini belirterek, "470 ile 500 arasında hayvanımız var. Burada bizim her yıl kaybımız oluyor. Yıllardır gerek basın yoluyla, gerekse devlet kurumlarına yazışma ile bugüne kadar geldik. Sesimizi birileri duydu. Bu sezon böyle geçecek, önümüzdeki sezon hayırsever bir vatandaşımız bizi ve hayvanları bu çileden kurtaracak.

Bunun da herhalde ihalesini yapmış kendisine bizi bu çileden kurtaracağı için teşekkür ederiz. Bizim yakınlarda bir köprümüz yok. 30 kilometre aşağıda, 10 kilometrede Mertekli denen mevkide bir köprü var. Oradan geçiliyor. Orada 3-4 köy var ve sürümüz kalabalık olduğu için zarar verdiği gerekçesiyle izin vermiyorlar. Bizim hayvanlarımız her yıl Karasu Nehri`nden geçip gidiyor. Kayıplarımız da oluşuyor. Onu da göz ardı etmemek lazım. Her yıl 5-10 tane hayvanımızı Fırat`a kaptırdığımız halde mecbur kalıyoruz" dedi.


Köy halkından İsmail Karagöz (26) ise köprü yapılacak olmasının çok güzel olduğunu ifade ederek, "Köprü olmadan halimizi görüyorsunuz. Hayvanlarımız sıkıntı yaşıyordu. Suyun çok olması ve küçük hayvanların geçememesi boğulmaları çok oluyor. İnsanlarında geçememesi sıkıntı oluyor. Köprü yapılmasıyla hayvanlarımız rahat bir şekilde gidip gelebilecek. Diğer tarafda araziler var, insanların gidip gelmesi açısından da çok güzel olacak" diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir