• DOLAR 32.567
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2427.958
  • ...
Gaziantep’te PTT önünde bugün de metrelerce kuyruk oluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirus (Covid-19) ile mücadele kapsamında yayınlanan genelgeyle, aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 4 gün geçerli olan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından sosyal yardım parası, elektik faturası ve e-devlet şifresi almak için PTT önlerinde dün oluşan metrelerce uzun kuyruklar bugün de oluştu.

Sabah saatlerinden itibaren işlem yaptırmak için çok sayıda kişi PTT şubesine geldi. Metrelerce kuyruk nedeniyle kaldırımlarda kapanırken, PTT ve kentteki bankalar önünde sosyal mesafe açısından hiçbir önlem alınmadığı görüldü.

Fatura ödemek ve çeşitli işlemlerini gerçekleştirmek için merkez PTT şubesine gelen vatandaşlar, kapı önünde aralarında hiçbir mesafe olmadan metrelerce kuyruk oluştururken, sosyal mesafe kuralı ise hiçe sayıldı.

Görevliler, birbirlerine çok yakın olan vatandaşları, 'sosyal mesafe' kuralına uymaları konusunda sık sık uyardı. Kapı önlerinde aşırı yığılmaların olduğu PTT ve bankalarda sosyal mesafe kuralının hiçe sayılması ve herhangi bir önlem alınmaması ise vatandaşların tepkisine neden oldu.

Güneşli havayı fırsat bilen kendini dışarıya attı

Öte yandan, kent merkezindeki çarşılarda “Evde Kal” uyarılarına rağmen vatandaşların güneşli havayı fırsat bilip kendini dışarıya çıktığı görüldü.

Kent merkezindeki en işlek caddelerin havanın ısınmasıyla birlikte evden çıkan vatandaşlarla dolduğu ve birçok vatandaşın soluğu dışarıda aldığı gözlendi.

Havanın ısınmasıyla cadde ve sokaklara çıkan vatandaşların çoğunun maske takmayıp, sosyal mesafe kurallarına da uymadığı gözlemlenirken, uyarılara rağmen yine de sokağa çıkan vatandaşların, sosyal izolasyona uymaması uyarıları dikkate alan vatandaşların endişesine neden oluyor.

Kentin en yoğun noktalarından olan Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Caddesinde vatandaşların virüs öncesindeki dönemi aratmayan kalabalığı dikkat çekti.

Vatandaşlar polis ve zabıta ekipleri tarafından sosyal mesafeye dikkat etmeleri ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Kentin en işlek noktalarında tedbirler sürüyor

Kentin en işlek noktaları olan ve geçtiğimiz haftalarda Covid-19 tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapatılan Karagöz, Suburcu ve İnönü caddelerinde de dikkat çeken tedbirler sürüyor.

Covid-19 tedbirleri kapsamında Gaziantep Valisi Davut Gül de kentte insan yoğunluğunun en fazla olduğu Karagöz, İnönü ve Suburcu caddelerine araç girişlerinin yasaklandığını duyurmuştu.

Kararın ardından, İl Emniyet Müdürlüğü ve zabıta ekipleri caddenin giriş ve çıkışları ile ara sokaklara girişleri demir bariyerlerle kapatmıştı. 

Polis ve zabıta ekipleri, araç girişlerinin valilik kararı gereği yasak olduğunu anlatarak vatandaşlara sokağa çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Yaya olarak caddeye gelen vatandaşlar ateşleri ölçülerek caddeye alınıyor.  (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir