• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Takvim Gazetesinin “Kanlıtepe” başlığına suç duyurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızıltepe Adliyesine giden MTDF yönetim kurulu üyeleri, Takvim Gazetesinin “Kanlıtepe” başlığıyla yayınlanan haber hakkında hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdiler.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan MTDF Başkanı Mehmet Şerif Öter, “Bu mübarek günde bizi buraya adliyeye getiren sebep, 24 Nisan günü Kızıltepe ilçemizde aynı mahallede oturan iki aile arasında meydana gelen olayda 16 yaşındaki Berfin Ç isimli kız çocuğunun ölümüyle sonuçlanan olay içindir. Öncelikle hayatını kaybeden Berfin kızımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Olayın birçok ulusal sitede yayınlandığını anlatan Öter, şunu söyledi:

“Takvim Gazetesi, haberi ‘Kanlıtepe!’ manşetiyle yayımladı. Üç yüz bine yaklaşan nüfusuyla 43 ilden büyük şanlı ve şerefli bir tarihi geçmişe sahip ilçemizin adını kanla ilişkilendirilmesi kabul edilemez. ‘Kanlıtepe!’ başlığını atan Takvim Gazetesinin kin, nefret ve ayrışma içeren bu söylemini tesadüf değildir. Gazetenin aynı sayfasında, Manisa’da benzer bir olayda aynı aileden 4 yurttaşımızın silahla öldürülmesini ‘Mera Savaşı’ ve korkunç olay olarak manşeti atarken Kızıltepe olayını ise ilçenin adını genelleme yaparak ‘Kanlıtepe’ olarak manşet atılması bölge insanın huzurunu bozmaya yönelik kindari ve nefretvari kasıtlı bir söylem olarak düşünülmektedir.”

Gazete yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Öter, “Bu başlığı atan ve onay veren Takvim Gazetesinin yetkilileri hakkında Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak Kızıltepe, Mardin ve kardeşlikten, birlik ve beraberlikten yana olan tüm ülke insanımız adına adliyeye gelerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Coronavirus salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde sembolik olarak az sayıda federasyon yöneticilerimizle geldik. ‘Kanlıtepe’ söylemine Kızıltepe ve Mardin halkımızın büyük tepkisi vardır. Eğer ki bu salgın süreci olmasaydı on binlerce insanımız burada olacaktı ve insani tepkisini ortaya koyacaktı. Ülkemizin ve insanlığın geçtiği bu zor süreçte bütünleşmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz ve bunun için toplumsal çalışmaların güçlü bir şekilde yürütüldüğü bu mübarek Ramazan’da bize bu üzüntüyü yaşatan, Kızıltepe’mizi kanlı göstermeye çalışan Takvim Gazetesinin sorumlularını Allah’a havale ediyoruz. Cumhuriyet savcılarımıza güveniyoruz, suçluların cezalandırılması konusunda gereğini yapacaklarına inanıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir