• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Batman'da eczanelerde ücretsiz maske dağıtımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sağlık Bakanlığının verdiği maskelerin 24 Nisan Cuma günü dağıtımına başlanan ücretsiz maskelerin 20 yaş üstü ve 65 yaş altı vatandaşların T.C. kimlik numaralarından girişlerini yaparak, kayıtlı olan vatandaşlar haftada 5 adet maskelerini alabiliyorlar.

 

"Ücretsiz maskeleri, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar alamıyor"

Cuma günü dağıtımına başlanan ücretsiz maskeleri vatandaşlara ulaştırmaya çalıştıklarını söyleyen Eczacı Teknikeri Uğur Aydınalp, "Vatandaşlarımız kimlikleriyle birlikte eczaneye geldiklerinde devletin sağladığı ücretsiz maskelerini verebiliyoruz. Yaş kısıtlaması nedeniyle 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar alamıyor. Her vatandaşın haftalık 5 adet maske alma hakları var. Maskelerin devamı geldiği sürece ücretsiz maske dağıtımına devam edeceğiz. Maske alan vatandaşlar tekrar kimlikleriyle birlikte bir hafta sonra eczanelerden ücretsiz maske alabilecekler." dedi.

"Maske alanlar, bir hafta sonra tekrar alabilir"

Kimlikleriyle birlikte eczaneye maskelerin sistemde onayları çıkanlara ücretsiz maske vermeye başladıklarını belirten Eczacı Teknikeri Selman Üney, "Cuma günü ücretsiz maskeler elimize ulaştı, vatandaşlar kimlikleriyle birlikte eczaneye gelip alabilirler. Eczaneye gelen vatandaşların T.C. kimlik numaralarını sistemden kaydediyoruz. Sistemde onayı çıkanlara ücretsiz maskelerini veriyoruz. Daha önce PTT sistemine başvuranlara maske veremiyoruz, çünkü sistemde onayları gözükmüyor. Maske alan vatandaşlar bir hafta sonra tekrar kimlikleriyle eczanelerden 5 adet maske alabilirler." dedi.

"PTT üzerinden başvuru yapanlar eczaneden ücretsiz maske alamıyor"

Geç oldu ama devletin verdiği ücretsiz maskeyi alabildik diyen Vatandaş Resul Kızılçınar, "Bugün maskelerimizi aldık. Tabi almadan önce e-devlet özerinden başvurumuzu yapmıştık. Biraz geç geldi. Açıkçası 3- 4 hafta önce başvurumuzu yapmıştık. PTT üzerinden başvuranlar alamıyor. PTT üzerinden başvuranlara, PTT çalışanları tarafından evlerine götürülecek. Aile üyelerimizden 3 kişi için eczaneye geldim, 2 kişinin maskesi vardı aldık bir kişi kaldı, o inşallah en yakın zamandan gelir." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir