• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Caferilerden `Kur`an`a Vefa` Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Halkalı Zeynebiye Camii`nde kılınan öğle namazının ardından toplanan kalabalık; "İslam ümmeti kabul etmez zilleti, Kahrolsun ABD, Kahrolsun İsrail, İslam Ümmeti Kuran`a sahip çık, Kuran yoluna bin canımız feda" şeklinde sloganlar attı.

Yaklaşık iki bin kişinin toplandığı protestoda konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kur`an`a ve dini değerlere yapılan bu saldırıların, emperyal güçler tarafından İslam Ümmeti`nin duyarlılığın test edilmesi olarak değerlendirirken, "TBMM`nin bu konuda bir araştırma komisyonu kurup sonucunu kamuoyuyla paylaşmaları gerekmektedir" dedi.

Özgündüz sözlerini şöyle sürdürdü, "Kur`an, dünyaya ve Kur`an düşmanlarına meydan okuyor, siz O`nu yırtmakla, yakmakla Onunla baş edemezsiniz, bu ancak sizin bağnazlığınızı ve cehaletinizi gösterir. Yeryüzünde milyarlarca nüsha Kur`an ve milyonlarca Hafız-ı Kur`an vardır, müminler Kur`an-ı gönlüne yazmıştır. Siz bunları yapmakla ancak Kur`an`a ve İslam ümmetine düşmanlığınızı göstermiş olursunuz.

Bence bunlar ümmetin gayretini, hassasiyetini ve Kur`an duyarlılıklarını ölçmeye yöneliktir. Irak`ta, Afganistan`da ve dünyanın çeşitli yerlerinde başlarına bomba yağdırdıkları, milyonlarca insanlarını öldürdükleri bu ümmetin teslimiyet sınırına gelip gelmediklerini test ediyorlar.

Bununla beraber, lütfedip taht verdiklerimiz, ümmetin gazını alıp yatıştırma noktasında bize sadakat gösteriyorlar mı, İslam ülkelerinde tahtlarını ABD desteğine bağlı görenler, görevlerini, ABD`ye sadakatlerini yerine getiriyorlar mı, bunu test ediyorlar. Allah bizleri Kur`an`a sımsıkı sarılmaya, O`nu devamlı okumaya, anlamaya ve O`na uymaya muvaffak etsin." (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir