• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
Transit araçlara karantina süresi 72 saate indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlık sitesinden konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yayınladığımız genelge ile Rusya ve Kazakistan başta olmak üzere Orta Asya'dan Türkiye'ye yük getiren şoförlere uygulanan 14 günlük karantina süresi, şoförlerin araçtan inmemeleri ve belirlenen kurallara uyarak 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmeleri haline uygulanmayacak. Söz konusu araçlar araç takip sistemi ile takip edilecek." ifadelerini kullandı.

Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinde, ticari amaçla yük getiren şoförlere ilişkin 14 günlük karantina süresinin indirilmesi konusunun masaya yatırıldığını hatırlatan Bakan Karaismailoğlu, liderlerin görüşmesinin akebinde iki ülkenin Ulaştırma Bakanları olarak bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Görüşmeler neticesinde, 14 günlük karantina süresinin 72 saate indirilmesi hususunda mutabakata varıldığını bildiren Karaismailoğlu, yayınlanan genelge ile Rusya ve Kazakistan başta olmak üzere Orta Asya'dan gelen yabancı ve Türkiye uyruklu araç şoförlerine, Türkiye'ye girişlerinden itibaren en geç 72 saat içerisinde ülkeden tekrar çıkış yapmaları ve belirlenen kurallara uymaları halinde 14 günlük karantina süresinin uygulanmayacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, genelge ile ilgili şu önemli ifadelere de yer verdi:

Genelgeye göre ülke içinde bulunduğu 72 saatlik süre içerisinde, solunum sistemi enfeksiyon belirti ve bulguları geliştiğinde, en yakın sağlık kuruluşuna maske ile başvuracağını taahhüt edecektir. Türk şoförlerimiz ise 72 saat içerisinde çıkış yapmayacaklarını beyan etmeleri halinde, ikametgâhlarında 14 günlük ev karantinasında kalacaktır.

Covid-19'a ilişkin semptomların görüldüğü şoförlere geçiş izninin verilmeyeceğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, giriş yapan tüm araç ve şoförlerin dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmasına devam edileceğini anımsattı.

Yurda giren şoförler ihtiyaç görülmesi halinde devlet tarafından belirlenen mola yerlerine uğrayabileceğini belirten Karaismailoğlu, söz konusu araçların İçişleri Bakanlığı'na bağlı birimlerce ve araç takip sistemi ile takip edileceğini aktardı.

Öte yandan, Türkiyeli ve yabancı şoförler için belirlenecek mola güzergâhlarında ilgili Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından gerekli sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alınacağını ve şoförlerden zaruri haller dışında duraklama ve bekleme yapmalarının yasak olduğunu bildirdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir