• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman merkez yeni Mahallesinde, Ramazan ayının ilk günlerini sevinçle karşılayan Değirmenci Ailesi, Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı teravih namazlarını camide kılamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Ramazan ayının kavurucu sıcaklara rast geldiği yıllarda çalışmalarını günün serin saatlerinde yaptıklarını ifade eden Değirmenci ailesi, bu sene Ramazan ayının çok güzel geçtiğini ve sabah erkenden işe başlayarak, öğlene kadar tarlada çalıştıklarını ifade etti.

"Hem orucumuzu tutuyor, hem de tarlada işimizi de yapıyoruz"

Ramazan ayında Allah'u Teâlâ'nın kuvvet verdiğini söyleyen çiftçi Resul Değirmenci, "Geçimimizi tarım işiyle sağlıyoruz. Tabi Ramazan ayı olduğundan biraz zorlanıyoruz ama Allah güç kuvvet veriyor. Ramazandan dolayı sabah saat 07.00 de serin saatlerde tarlaya gelip çalışmaya başlıyor, öğleye doğru işe ara verip dinlenmeye gidiyoruz. Ramazan olduğu için bu şekilde yapıyoruz yoksa normal şartlarda böyle değil. Normal şartlarda saat 12.00’ye kadar çalışırız, öğlen arası bir iki saat mola verdikten sonra işimize geri döneriz akşama kadar çalışırdık. Gerçi dönüm bazında tarım arazimiz az, seramız da sınırlı zaten. Günün sıcağında sera çadırlarının altında oruçluyken biraz zorlanıyoruz ama çok şükür Allah güç kuvvet veriyor. Oruçluyuz diye işimizi ihmal etmeyerek hem işimizi yapıyoruz hem de orucumuzu tutuyoruz elhamdülillah." şeklinde konuştu.

"İşimiz orucumuzu tutmaya engel değil"

Allah’ın yardımıyla Ramazan ayının güzel geçtiğini söyleyen çiftçi Mustafa Değirmenci, "2012 yılında ailemizle birlikte İstanbul’dan memleketimiz Batmana geldik. Kendi arazimizin içinde kendimize ev yaptık sonra arazimizin içinde sera yaparak kendimize domates, salatalık ve biber tarzı sebze ekiyoruz. Tarla ve sera ile uğraşıyoruz. Ramazan ayında sabah erken saatte seraya da işimize başlıyor öğlene doğru çalışıyoruz. Seranın içi çok sıcak buna rağmen orucumuzu tutuyor hem de çalışıyoruz. Allah’ın yardımı ile bu ramazan orucu güzel geçiyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız