• DOLAR 32.574
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2435.721
  • ...
Avustralya Covid-19 aşısının denemeleri için gönüllü alacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya'nın batısındaki Perth şehrinde bulunan Linear Clinical Research, önümüzdeki iki ay içinde deneme için sağlıklı yetişkinler alacağını söyledi.

İcra Kurulu Başkanı Jayden Rogers, aşının büyük bir potansiyel gösterdiğini ve Covid-19 ile küresel mücadelede ön saflarda olduğunu söyledi.

Rogers, "Kapsamlı klinik öncesi araştırmalar ve ticari ölçekli üretim yetenekleri ile birleştiğinde, Covid-19 S-Trimer aşısı, mevcut Coronavirus pandemisi için dünya çapında en heyecan verici aşı programlarından biridir." ifadelerini kullandı.

Rogers, "Dünyada hâlâ işlevsel klinik araştırma olanakları sunan az sayıdaki ülkeden biri olduğumuz için şanslıyız çünkü dünyanın diğer bölgelerine kıyasla çok fazla Covid-19 vakamız bulunmuyor." dedi.

Avustralya'daki testler başarılı olursa, deneme dünya çapında binlerce katılımcıyı kapsayacak şekilde genişletilecek ve şirkete göre aşı, güvenliği ve etkinliği onaylandıktan sonra yaygın olarak sunulacak.

Clover Biopharmaceuticals Baş Stratejisi Sorumlusu ve Covid-19 S-Trimer aşısının mucidi Joshua Liang, Covid-19'un etkileri göz önüne alındığında, başarılı bir klinik araştırmanın dünya için büyük önem taşıdığını söyledi.

Liang, "Yorulmadan çalışıyoruz ve hepimizi etkileyen bu salgınla mücadelede küresel çabalara önemli katkıda bulunmayı umuyoruz." dedi.

Clover'ın S-Trimer aşısı, geliştirilmekte olan ilk Covid-19 aşıları arasındadır. Vücudun Covid-19 hastalığına neden olan ölümcül Coronavirus ile savaşmak için antikor üretmesine yardımcı olmayı hedefliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir