• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Küçük Gökhan, Böbrek Nakliyle Diyalizden Kurtuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHRAMANMARAŞ -Böbrek rahatsızlığı nedeniyle 2 yıldır diyalize giren Gökhan Yıkan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Prof. Dr. Taner Kale başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği nakille sağlığına kavuştu.
Naklin ardından 3 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Yıkan, daha sonra servise alındı. Hastalığı nedeniyle geçen yıl okula başlayamayan küçü k Gökhan, en büyük isteğinin, yeni eğitim döneminde okula gitmek olduğunu söyledi.


Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Taner Kale, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gökhan`ın 2 yıldır yoğun bir diyaliz sürecini geçirdiğini belirtti. Gökhan Yıkan`da böbrek rahatsızlığından kaynaklanan kalp sorunu da başladığını ifade eden Kale, şöyle konuştu:
"Gerçekten Gökhan için kritik günler bizi bekliyordu. Ancak Adana`dan aldığımız bir haber Gökhan için umut oldu. Trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Kahraman`ın bir böbreği bize getirildi ve biz de ekip olarak gerekli hazırlıkları yaparak böbreği Gökhan`a naklettik. Üniversite olarak bugü ne kadar 25 nakil gerçekleştirdik. Bu yaş grubunda ilk kez nakil gerçekleştiriyoruz."


Prof. Dr. Kale, insanların organ bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, nakil gerçekleşmeseydi Gökhan`ın ciddi sorunlar yaşayabileceğini belirtti.
Anne Zuhal Yıkan ise 2 yıldır büyük acılar çektiklerini belirterek, "Şimdi çok mutluyuz. Özellikle organ bağışını gerçekleştiren aileye çok teşekkür ediyoruz. Acılarını paylaşıyoruz. Organı bağışlanan Mehmet Kahraman`ın arkadaşları dün bizi ziyarete geldiler. Çok duygulandık" dedi.


Ameliyatı gerçekleştiren ekibe teşekkür eden Yıkan, oğlunu okula gönderecek olmanın heyecanını yaşadıklarını kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir