• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Van SDİ'den cinsel sapkınlığa destek veren İHD'ye kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas, Van'da aktif olarak çeşitli hizmetlerde bulunan 44 sivil toplum kuruluşu adına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a desteklerini bildirmek için yazılı açıklamada bulundu.

Ramazan ayının ilk Cuma hutbesinde irşatta bulunan ve Kur'an-ı Kerim'in eşcinsellik ve Lut kavmi ile ilgili ayetlerine atıf yaparak "Eşcinsellik sapkınlıktır" sözleri üzerine Erbaş, bazı kesimler tarafından linç edilmek istendi.

Bu linç kampanyasına karşı Van SDİ ve bileşenlerinden "İnancımıza göre, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın söylediği sözlerin altına imzamızı atıyoruz." açıklaması geldi.

Arvas, "İnsanlığın ahlaki kodlarıyla oynamak isteyen bazı kesimler, Lut kavminin avukatlığını üstlenerek İslam'a saldırmayı kendilerine bir görev atfetmişlerdir. Allah'ın emirleri doğrultusunda ve Kur'an ayetleri ile doğrudan insanlara gerçekleri ifade etmeye çalışan Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm dünyaya ve eşcinselliği savunan LGBT güruhuna karşı malumun ilanını ortaya koymuştur." dedi.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kadına benzemeye çalışan erkeleri ve erkeğe benzemeye çalışan kadınları lanetlemiştir

Eşcinselliğin Rabbimiz tarafından lânet edildiği ve İslam'da kadın ve erkek olarak yaratılan her cinsin kendilerine has özelliklerinin olduğuna dikkat çeken Arvas, şu ifadeleri kullandı:

"Ayrıca her cinsin kendi fıtri yapısını sürdürmesi yani kadının erkekleşmemesi veya erkeğin kadınlaşmaması şeklinde doğuşta getirilen fıtri özelliklerin ayrışması toplumda ahlaki olgunluğun da bir göstergesi olacaktır. Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) kadına benzemeye çalışan erkeleri ve erkeğe benzemeye çalışan kadınları lanetlemiştir." (Buhari, Libas 61-62)

Arvas, "Yine livata olarak tabir edilen homoseksüellik (eşcinsellik) hem Kur'an-ı Kerim'de hem de hadislerde çirkin bir fiil olarak nitelendirilerek şiddetle yasaklanmıştır. Ayrıca Lut kavminin akıbetinden ibret alınması için örnekler de gösterilmiştir. 'Âlemlerin içinde erkeklere mi gidiyorsunuz. Ve Rabbinizin, sizin için yarattığı eşlerinizi bırakıyorsunuz? Siz sınırı aşan kavimsiniz.' (Şuara, 26/165,166) ayetinde de bu husus özellikle anlatılmaktadır." şeklinde konuştu.

İstanbul Sözleşmesi feshedilmelidir

Cumhurbaşkanı tarafından İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken ve bu sürecin hızlandırılması talep eden Arvas, "LGBT güruhunu güçlü kılıp pervasızca hareket etmelerine yol açan ​İstanbul Sözleşmesi feshedilmeli, Müslüman bir toplumun yaşadığı ve 1000 yıllık İslam beldesi olan ülkemizde aleni olarak eşcinselliği savunan LGBT dernekleri kapatılmalı ve bu tür eylemlere yasal bir statü getiren İstanbul Sözleşmesi feshedilmelidir." ifadelerinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir