• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Ankara Barosu geri adım attı Meğerse biz yanlış anlamışız(!)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Hatırlanacağı üzere Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanının Eş cinsellik haramdır açıklaması üzerine suç duyurusunda bulunmuş ve "Sesi çağlar öncesinden gelen ses" ifadeleriyle Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlere hakaret etmişti. Kamuoyundan çok yoğun tepki alan açıklamaya, Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatılmıştı. Bu duruma izahat getirmeye çalışan Baro yeni bir açıklama yaptı.

Ankara Barosu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmaya ilişkin "Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur" açıklamasını yaptı. Halkın dinine ve inancına yapılan hakaret konusunda da geri adım atan (geri adım atmış gibi yapan) Baro açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu çerçevede, anılan yazı içeriğindeki 'çağlar öncesine ait' söylemi, İslam temelinde dini değerleri değil coğrafyadan ve tüm dinlerden bağımsız olarak dünya tarihinde çağlar boyunca yaşanan trajedilere vücut veren ayrımcı ve ötekileştirici zihniyeti ifade etmektedir. Uluslararası ve ulusal düzenlemelerle yasal güvence altına alınmış bulunan en temel insan haklarını savunmaya dönük ve hiçbir suç unsuru içermeyen bu açıklamamız nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkımızda soruşturma başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ankara Barosu tarihinde hiçbir zaman dini değerleri aşağılamadığı gibi, görevi gereği Anayasa ile güvence altına alınan din ve vicdan hürriyetinin her zaman savunucusu olmuştur."

Halkın değerlerini pervasızca aşağılayan baronun bu açıklamasının, sebep olduğu zararı telafi edip etmeyeceği ise kamuoyunda merak konusu oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir