• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Diyarbakır AGD'den Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, eşcinselliği lanetliyor.” sözleri üzerine hakkında bazı kesimlerce suç duyurusunda bulunulan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bir destekte Diyarbakır Anadolu Gençlik Derneğinden geldi.

AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın okumuş olduğu hutbenin toplumun İslam'ın yasakladığı kötülüklerden korunması için olduğunu belirtti.

İslam'ın getirmiş olduğu prensiplerle her daim insanlığa huzur, barış, kardeşlik ve mutluluk getirdiğini söyleyen Ergin, "Bundan dolayı bizim dinimizin emir ve yasaklarına her hâlükârda uymamız gerekmektedir. Görevi açısından insanları dini açıdan, emir ve yasaklarını aydınlatmak olan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş inancımızın emrini net bir şekilde ortaya koymuştur. Açıklamış olduğu hutbe de insanların yaşam hakkının önüne geçmek ibaresi değildir. Toplumun, neslin, insanların ailenin korunması için söylemesi gereken bir emirdir. Dinimiz zinayı ve eşcinselliği suç ve yasak olarak görüyor. Dinimizde ne varsa hepsi bizim iyiliğimiz, mutluluğumuz için vardır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yanındayız, o yalnız değildir. Bizim inancımızın değerlerini topluma anlatmak hem görev icabıdır hem de bir Müslüman olarak ifade ediyor. Bundan dolayı İslam'ı anlattığı için saldırılara maruz kalan hocamızın arkasındayız." dedi.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir