• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Malatya Müftüsü: “Ali Erbaş şahsında ayetlere karşı bir saldırıları söz konusudur”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ali Erbaş'ın Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetleri açıklamasının toplumların felahını ve huzurunu gerektiren son derece doğal ve aynı zamanda görevi olduğunu dile getiren Işıldar, bu milletin kültürü, örf ve âdeti, Kur’an-ı Kerim’in ve hadisi şeriflerin getirdiği emir ve hükümlerle değer kazandığına dikkat çekti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a gösterilen tepkinin şahsında Müslümanların manevi değerlerine, inançlarına saldırı olarak gözüktüğüne vurgu yapan Işıldar, buna karşı çıkanların Allah’ın emirlerine ve Kur’an'ın açık ayetlerine karşı bir saldırı içerisinde olduklarını söyledi. 

Işıldar, “Diyanet İşleri Başkanımızın Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetleri açıklaması toplumların milletimizin felahını ve huzurunu gerektiren hatırlatmalarda bulunması son derece doğal ve aynı zaman da başkanımızın görevidir. Söyledikleri hem Allah’ın emirlerini yerine getirmektir, hem de yasaların kendisine verdiği yetkiyi yerine getirmektir. Tabi buna karşı çıkanların esas maksadı yüce dinimiz İslam’ın, Kur’an'ın getirdiği değerlerle bir çatışma hali gibi gözüküyor. Yaptıkları Allah’ın emirlerine karşı gelmektir. Çünkü Diyanet İşleri Başkanımızın Allah’ın (Celle Celaluhu) emirlerini söylemiştir. Buna karşı çıkanların Allah’ın emirlerine ve Kur’an'ın açık ayetlerine karşı bir saldırıları söz konusudur.” dedi.

“Bu milletin kültürü, örf ve âdeti Kur’an-ı Kerim’in, hadisi şeriflerin getirdiği emirlerle değer kazanmıştır”

Diyanet İşleri Başkanı hakkında yapılan suç duyurusu ve verilen tepkilerin başkanın şahsında Müslümanların manevi değerlerine ve inançlarına saldırı gibi gözüktüğünü belirten Işıldar, “Yapılan saldırıyı milletimizin hiçbir ferdi kabul etmeyecektir. Çünkü bu milletin değerleri Kur’an'ın değerleridir, İslam’ın değerleridir. Milletimiz bu değerlerle şekillenmiştir. Bu milletin kültürü, örf ve âdeti Kur’an-ı Kerim’in hadisi şeriflerin getirdiği emirlerle ve hükümlerle değer kazanmıştır. Gösterilen tepkilerden de anlaşılıyor ki, bütün Müslümanlar Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın arkasında duruyor. Diyanet İşleri Başkanımız hakkında çirkin bir şekilde suç duyurusunda bulunanları ve kendilerine tepki verenleri kınıyoruz.” diye konuştu. 

“Hiçbir aklıselim insanın kabul edebileceği bir şey değildir”

Diyanet İşleri Başkanına karşı takınılan tavrın hiçbir aklıselim insanın kabul edebileceği bir davranış olmadığını belirten Işıldar, şöyle devam etti:

“Çünkü Sayın Diyanet İşleri Başkanımız Kur’an-ı Kerim’deki Allah’ın (Celle Celaluhu) emirlerini açık açık söylemiştir. Bu değişmez bir kural ki Allah’ın (Celle Celaluhu) gönderdiği bütün dinlerin 5 tane temel gayesi vardır. Bunlar aklı, dini, nesli, canı ve malı korumaktır. Kur’an-ı Kerim’de İsra süresinde Allah’u Teâlâ (Celle Celaluhu) zina etmeyin demiyor. ‘Zinaya yaklaşmayın çünkü o çok çirkin bir davranıştır.’ İnsanın fıtratına ve yaratılış gayesine uygun olmayan bir davranış olduğunu Rabbimiz bizlere bildiriyor. Kur’an-ı Kerim oraya (zinaya) giden tüm davranışları da yasaklıyor. Başkanımızın işaret ettiği diğer konu (eşcinsellik) ise Kur’an-ı Kerim’de 3 yerde Lut Aleyhisselamın kavminin başına gelen felaketten bahsediyor. Bütün kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerimdeki bu ayetlerin tefsirini okumalarını tavsiye ediyorum. Allah’ın yasak ettiği her bir fiil ve davranış ihlal edilirse, onu ihlal eden fert olsun toplum olsun Allah (Celle Celaluhu) korusun onların başına musibet ve bela gelebilir. Çünkü Kur’an-ı Kerim’e göre yaşayalım diye Allah Teâlâ (Celle Celaluhu) bunları bize bildirmiştir. Allah’ın emrettiği her davranışta da hem fert için hem toplumlar için mutlaka rahmet, bereket ve huzur vardır. Hem dünya hem ahiret mutluluğunu elde etmek istiyorsak muhakkak Allah’u Teâlâ’nın emirlerine uymamız gerekiyor.”

“Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de neyi yapın dediyse bunlarda muhakkak hikmet ve bizim için fayda vardır”

Işıldar son olarak, “Bizi yaratan Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de neyi yapın dediyse bunlarda mutlaka hikmet ve bizim için fayda vardır. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bize neyi tavsiye ettiyse onda da bizim için kuşatıcı bir huzur ve bereket vardır. Milletimizin ortak vicdanı Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın söylediklerinin sonuna kadar arkasında duracağına inanıyoruz. Sosyal medya da binlerce kişinin hakkın ve hakikatin yanında yer alarak kendisine sahip çıkması bunun bir göstergesidir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Hakikat her zaman hakikattir. Kıyamete kadar da hak hakikat olarak devam edecektir. İsra suresinin başka bir ayetinde Allah’u Teâlâ (Celle Celaluhu) ‘hak geldi batıl zail oldu’ diye buyuruyor.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir