• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
Diyarbakır Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan başlıklar şöyle;


DİYARBAKIR MEDYA: BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK, HEMEN ŞİMDİ
Türkiye`de devam eden başörtüsü yasağı ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın kılık kıyafet yönetmeliği Özgür-Der tarafından Saraçhane Parkı`nda protesto edildi. Protesto gösterisinde devam eden başörtüsü yasağının biran önce sonlandırılması için hükümete ve meclise çağrıda bulunuldu.


DİYARINSESİ: DİYARBAKIR ESNAFININ ELEKTRİK ÇİLESİ
Her geçen gün Diyarbakır`da büyük bir sorun haline gelen elektrik sıkıntısı esnafı çileden çıkardı. Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde esnaf 3 gün boyunca elektriklerinin olmadığını iddia ederek zarar ettiklerini ifade etti.



ÖZGÜR HABER GAZETESİ: HÜDA PAR`IN BAŞKANLIK DİVANI ÜYELERİ BELLİ OLDU
İlk Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısını yapan HÜDA PAR, partinin ilk genel kongresine kadar görev yapacak Başkanlık Divanı Üyelerini belirledi.


HABER DİYARBAKIR: MUSTAZAFLAR CEMİYETİ`NDEN FRANSA`YA \"MALİ\" TEPKİSİ
Mustazaflar Cemiyeti D.Bakır Şubesi Başkanı Nuri Güler, yazılı bir basın açıklamasıyla Fransa`nın Mali`ye yönelik fiili müdahaleye tepki gösterdi.


DİYARBAKIRSÖZ: ELEKTRİK KESİNTİLERİ JENERATÖR SATIŞLARINI ARTTIRDI
Diyarbakır`da yaşanan elektirik kesintileri nedeniyle jeneratör satışlarında artış yaşanıyor. Kimileri yeni jeneratör alırken, kimileri ise aşırı yüklenme nedeniyle bozulan jeneratörlerini tamir ettiriyor


YENİ YURT GAZETESİ: YASİN ÖZTEMEL: DİYARBAKIR HALKINA ORTAÇAĞ KARANLIĞINI REVA GÖRENLER HESAP VERMELİ
Özellikle son günlerde sık yaşanan elektrik kesintilerinin gündelik hayatı olumsuz etkilediği Diyarbakır`da kesintilere tepkiler de giderek artıyor.


DİYARBAKIR YENİGÜN: 570 HIRSIZLIK ZANLISI TUTUKLANDI
Diyarbakır`da 2012 yılında 925 hırsızlık ile 446 kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olayı aydınlatılırken olaylarla ilgili gözaltına alınan 2 bin 119 zanlıdan, 570′i tutuklandı


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: KINALI ELLERLE KADAYIF USTALIĞI
SODES programında bir ilk gerçekleşti. Kınalı Eller Kadın Derneği`nin yürüttüğü proje ile kadınlar kadayıf üretimi yapıyor


GAZETE DİYARBAKIR: DİYARBAKIR`DA 4 POLİS BIÇAKLANDI
Diyarbakır`ın Lice ilçesinden batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarı alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri dün gece Silvan karayolu 450 Evler Kavşağı`nda uygulama yaptı. Polisleri fark eden bir aracın kaçması üzerine narkotik timleri aracı yakalamak için peşine düştü. Kaçan araç kaza yaparak durabildi. Polis araçta bulunan kişileri çıkardıktan sonra kimlik istedi. Bunun üzerine araçta bulunan 2 şahıs bıçakla polislere saldırdı. Saldırıda 4 polis memuru yaralandı.


ÖZ DİYARBAKIR GAZETESİ: `BARIŞA SIKILAN BİR KURŞUNDUR`
Paris`te öldürülen Sakine Cansız`ın Tunceli`de yaşayan dayısı Hüseyin Yıldırım, Sakine Cansız ve arkadaşlarına sıkılan kurşunun barış ve kardeşliğe sıkıldığını söyledi.


GÜNEYDOĞU EKSPRES: KARLI HAVALARDA YÜRÜME ÖNERİLERİ
Kar yağışıyla birlikte meydana gelen buzlanmada düşmelerinin engellemesi konusunda önerilerde bulunan Memorial Diyarbakır Hastanesi Optopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Necmioğlu, buzlanmada en fazla düşmelerin yaşandığı yerlerin kaldırımlar olduğunu belirterek, bunu önlemek için kısa adımların atılması gerektiğini söyledi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir