• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'a bir destek de ASİM'den geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cinsel sapkınlığı sahiplenenlere tepki gösteren Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, İslam'ın kesin emir ve yasaklarını dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş'ın doğru ifadeleri dile getirdiğini söyledi.

Yaklaşık 50 STK'nın adına açıklamayı okuyan ASİM Başkan Mahmut Eraslan, "İpleri kimin elinde olduğu herkesçe malum olan bir takım güruhlar peşpeşe yaptıkları açıklamalarla hem değerlerimize hakaret etmiş hem de bir iffetsizliği çok doğal, hayatın olağan akışında olması gereken bir mesele gibi göstermeye devam etmişlerdir." ifadelerini kullandı.

Birileri tarafından Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaya çalışıldığını ve buna müsade etmeyeceklerini vurgulayan Eraslan," Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, söyledikleri doğrudur. Hatta az bile söylemiştir. Onur eylemleri altında onursuzca görüntülerin ortaya çıktığı, çeşitli yazılı veya görsel doküman ve medya aracılığıyla normalmiş gibi gösterilmeye çalışıldığı eşcinsellik en kibar deyimiyle ahlaksızlıktır ve asla önüne geçilemeyecek bir fıtri bir tercih değildir." diye konuştu.

"Eşcinsellik nesli ve aileyi korumaz"

Diyanet İşleri Başkanı Erbaaş'ın, yüce İslam dininin korunması gereken 5 esastan bahsettiğini aktaran Eraslan, "Onlardan birisi de neslin korunmasıdır. Eşcinsellikle nesil de toplumlar da aile de korunamaz." dedi.

Yapılan açıklama ve hakaretlerin Diyanet İşleri Başkanı'nın şahsında tüm Müslümanlara yapıldığına dikkat çeken Eraslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Özgürlük adı altında bu yaşananları ve açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir. Özgürlük dediğiniz şey, başkasının özgürlük alanına girdiğinde biter. LGBT ve benzeri toplumu kin düşmanlıga sevk eden ahlaksız yapılanmalar daha sıkı denetlenmelidir. Bu denetlemeler yapılırken de kanun, örf ve adetlerimize, milli ve manevi değerlerimize uygun bir şekilde ivedi olarak değiştirilmelidir. Kınayanların kınamasına aldırış etmeden, amasız, fakatsız, lakinsiz, hiç bir mazeretin ardına sığınmadan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yanındayız." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir