• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Erciş`te `Kentsel Dönüşüm` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremin ardından yıkılan Erciş ilçe merkezinin yeniden inşa edilmesi amacıyla gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin tartışmalar devam ediyor.


Erciş Birlik Platformu Yerel Yönetimler ve Kentsel Çalışma Grubu üyesi Muhyettin Kaya, Kentsel dönüşüm noktasında eksik uygulamaların tamamlanması için 19 maddelik bir deklarasyon açıkladı.


Amaçlarının, Erciş`i çok daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek olduğunu söyleyen Muhyettin Kaya, \"Amacımız çarpık ve yanlış yapılaşmayı ortadan kaldırmak, Erciş`i cazibe merkezi yapmaktır. Erciş Birlik Platformu, yeni imar planının açıklanmasından sonra, yeni imar planının eksik birçok yönünün olduğunu ve uygulamada sıkıntıların yaşanılabileceğini ilgili yerlere iletmişti. Çözüm konusunda da çalışmalar yapmış bu çalışmaları da hem kamuoyu ile hem de işin muhatapları ile paylaşmıştı. Gelinen noktada bu uyarıların ve çalışmaların pek dikkate alınmadığı aşikârdır. Aylardır bir türlü çözülmeyen ve artık yapboz şeklinde devam eden imar planından sonra şimdi de kentsel dönüşüm bilmecesi başladı\" ifadelerini kullandı.

Kaya, açıklamasının ardından 19 maddelik deklarasyonu okudu. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir