• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mustazaf Der: `Şiddetle Bu Sapıklıkların Karşısındayız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İnsan Haklarını Koruma, Gençlik, Eğitimi Kültür ve Dayanışma Derneği Batman Mustazaf Der, Batman`da yaşanan tecavüz olayı iddiası ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

 

Batman Mustazaf-Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens adına yapılan açıklamada, Mustazaf-Der olarak; "Batman`ın Yavuz Selim Mahallesinde yaşanan vahim ve iğrenç hadise hakkında duruşumuzu ve tavrımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz." denildi.

 

Mustazaf-Der camiasının varlık sebebinin inançtan beslenen ahlakın, örfün ve namus gibi en önemli değerlerin korunması ve muhafaza edilmesi olduğu kaydedilen açıklamada, "Dernek olarak yaptığımız tüm çalışmalarımızdan muradımız: ahlaki yozlaşmanın önünün alınması ve İslami ahlakın yaygınlaşması içindir. Ne yazık ki Yavuz Selim Mahallesinde yaşanan küçük kıza tecavüz iddiası gibi iğrençlikler, toplumun manevi şahsiyeti olan insanlığımız üzerinde telafisi mümkün olmayan çok büyük etkiler bırakmaktadır. Tecavüz olayları ve cinsel istismar gibi ahlaksızlığın ayyuka çıktığı hadiseler, bizleri derinden etkilemektedir. Bizler açısından bu hadiseler büyük birer faciadır, toplumun ar damarına vurulan büyük darbelerdir." İfadeleri kullanıldı.

 

"Şiddetle Bu Sapıklıkların Karşısındayız"
Mustazaf-Der olarak, namus ve gayret sahibi herkesi nesli, çocukları ve toplumu bu tür rezaletlerden, bu iğrençliklere yönelten Gayr-ı İslami davranışlardan muhafaza etmeye çağırıdıklarını belirten Cens "Yaptığımız araştırma ve inceleme sonucunda, Yavuz Selim Mahallesinde gerçekleşen cinsel istismar olayının tam olarak ne şekilde gerçekleştiği henüz netleşmemesine rağmen, yapılan istismarın hiçbir izahı ve gerekçesi yoktur ve olamaz! Bu rezaletlerin karşısındayız! Bu sapıklıkların şiddetle karşısındayız!" denildi.

 

"İmamlar ve Kur`an Kurslarının Töhmet Altında Bırakılmasında Kasıt Var"
Mustazaf Der`in yaptığı araştırma ve inceleme sonucunda: cinsel istismarla suçlanan M.G.`nin iddia edildiği gibi fahri imam olmadığı ve Kur`an Kursunda öğrencilere ders vermediğinin tespit edildiği, belirtilen açıklamada, "Kimilerinin bu insanlık dışı olayı kınamak için; Yaz tatili öncesinde ve Kur`an Kurslarının başlayacağı bir vakitte, cinsel istismarda bulunan şahsın imam olmadığı ve Kur`an Kursunda ders vermediği halde, imamları ve Kur`an kurslarını töhmet altında bırakırcasına kınamada bulunulmasında kasıt olduğuna inanmaktayız." şeklinde tepki gösterildi.

 

Açıklamada, "Bu sapkınlığı ve bununla beraber suçun şahsi olmaktan çıkarılıp, İmamlık ve Kur`an Kurslarının bu iğrençlikle beraber anılmasını da şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." İfadesi kullanıldı.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir