• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
BM Elçisi Türkiye`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İcra Direktörü ile biraraya geldi. Çağlayan ile Birleşmiş Milletler elçisi Kilis`te bulunan Suriyelilerin kaldığı kampları ziyaret edecek.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılacak yardımların yöntemlerini ele almak için Türkiye`ye gelen Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Büyükelçi Ertharın Cousin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile biraraya geldi.

Bakan Çağlayan, Türkiye olarak Suriye`de yaşanan insanlık dramı nedeniyle ülkelerinden kaçan ve ülkemize sığınan Suriyelilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

Çağlayan "Suriyeli kardeşlerimiz için dünyadan gelen yardımların miktarı sadece 30 milyon dolar iken biz onların ihtiyaçları ve rahatları için bugüne kadar 609 buçuk milyon lirayı aşan bir tahsis gerçekleştirdik" dedi.

Büyükelçi Cousin, Bakan Çağlayan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştü.

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu görüşmede, Türkiye`nin genel olarak artan insani yardım faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi ve uluslararası camianın özellikle Suriyeli sığınmacılara daha fazla ilgi göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı İcra Direktörü Büyükelçi Cousin de Türkiye`nin insani yardım alanındaki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek, Suriyeli sığınmacılar konusunda nasıl daha fazla yardım sağlanabileceğini araştırdıklarını ifade etti.

Ekonomi Bakanı Çağlayan ve Büyükelçi Cousin yarın (15.01.2013) Kilis`te bulunan kampları ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir