• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Türkiye`den israil`i Korkutan Adım !
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyesi 7 Türkiyeli, 2 Mısırlı ve 1 Suudi Arabistanlı toplam 10 avukattan oluşan ve başkanlığını Birliğin Genel Sekreteri Necati Ceylan`ın yaptığı heyet, 2 gün boyunca Gazze`de incelemelerde bulunacak.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Refik Korkusuz, yaptığı açıklamada, heyetin İsrail`in Gazze`deki suç ve ihlallerini belgelemek amacıyla Gazze`ye geldiğini söyledi.

Prof. Dr. Korkusuz, yeterli ve ikna edici delil bulmaları halinde bu suçları işleyenler hakkında yasal işlem başlatacaklarını ve Türkiye`ye döndüklerinde yetkili mercilere sunmak üzere kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını belirtti.

Türkiye halkının her zaman Filistin davasına sahip çıktığını, Mavi Marmara hadisesinin de bunun en güzel delili olduğunu kaydeden Prof. Dr. Korkusuz, ``Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda ölen 9 Türkiyeliden 2`sini tanıyordum. Biri de çocukluk arkadaşımdı. Bu durum, uluslararası hukuk kurumlarının kabul edebileceği bir suç değildir`` dedi.

İsrail askerlerinin yargılandığı dava, Filistin halkının zaferidir

Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye de Türkiye`de görülen ve üst düzey İsrailli yetkililerin yargılandığı davanın Filistin halkının zaferini temsil ettiğini belirtti.

Gazze`deki evinde Uluslararası Hukukçular Birliği heyetini ağırlayan Heniye, Türkiye`de görülen davanın Filistin halkının zaferini temsil ettiğini belirterek ``Sizleri burada karşılıyor, Mavi Marmara şehitlerini anıyoruz. Mavi Marmara şehitlerini Filistin halkının şehitlerinden sayıyoruz. Çünkü onlar Gazze`ye yardım için gelirken şehit oldular`` dedi.

İsrail askerlerinin yargılanması için atılan kanuni adımlarının önem taşıdığını belirten Heniye, ``İsrail, kanuni kovuşturmalardan dolayı sıkıntı çekiyor. Biz de İsrail`in suçlarını belgelendirdik ve uluslararası mercilere sunmak için gayret edeceğiz`` diye konuştu. Heniye, ``Arap ve Müslüman olarak İsrail`in cezasız kalmasına izin vermemek görevimizdir`` dedi.

Heyet Gazze`deki temasları kapsamında Adalet Bakanlığı`nı, Filistin Yasama Meclisi`ni ve Mavi Marmara`da hayatını kaybedenler için dikilen anıtı ziyaret etti.
 

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir