• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
Organik Tarım Yapan Çiftçilere İyi Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, \"Organik Tarım Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair 2012/47 No`lu Tebliğ 12.06.2012 tarih ve 28321 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Anılan Tebliğ ile organik tarım destekleme çalışmalarında görev alacak kurum ve kuruluşlar ile organik tarım faaliyetinde bulunan çiftçilere destekleme ödemesi yapılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir\" denildi.


Organik Tarım Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 14. 01. 2013 tarihinden itibaren 29.03.2013 günü mesai saati bitimine kadar Ek-1`e uygun Organik Tarım Destekleme başvuru dilekçesi ve Ek-2`de kayıtlı uygunluk belgesi ile ÇKS` de kayıtlı oldukları İl/İlçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiği ifade edilen açıklamada, \"Uygunluk belgesini başvuru sırasında getirmeyen çiftçilerin başvurusu alınır, ancak bu durumda olan çiftçilerin uygunluk belgesini 29.03.2013 tarihine kadar teslim etmeleri zorunludur. Çiftçilerin ÇKS` de 2012 üretim sezonunda ve OTBİS`te kayıtları olmak zorundadır. OTBİS`te kayıtlarını tamamlamak ve uygunluk belgesini vermek çiftçinin kendi sorumluluğundadır\" denildi.


Önemli Uyarılar
Açıklamanın devamında, \"Organik Tarım Destekleme ödemeleri için ÇKS` de kaydı olup da OTBİS` deki arazi kaydı olmayan veya eksik olan, bu nedenle çıkarılacak askı icmallerinde ismi bulunmayan veya arazi bilgileri hatalı ya da eksik olan çiftçilerin, OTD ödemelerinden yararlanabilmeleri için bu tebliğde belirtilen askı sürecinde itirazda bulunması zorunludur. Çiftçiler askı sürecinin sona eriş tarihinden itibaren 20 gün içerisinde bilgilerini sözleşmesinin olduğu yetkilendirilmiş kuruluşa düzelttirmek ve İl/İlçe müdürlüklerine müracaat ederek bilgilerini teyit ettirmek zorundadır. Bu durumdaki çiftçilerin gerekli düzelttirmeyi yaptırmamaları ve bilgilerini teyit etmemeleri halinde ödenmeyen OTD için, daha sonra yapılacak itirazlar değerlendirmeye alınmaz ve hiçbir hak doğurmaz. Bu konuda detaylı bilgi almak isteyen çiftçilerin Bitkisel Üretim ve Sağlığı Şube Müdürlüğüne başvurmaları gerekir\" ifadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir