• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Belediye İhalesinde 1,5 Milyon TL Fazladan Mı Gitti?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ak Parti Çukurova İlçe Başkanlığı`nda Çukurova Belediyesi Hizmet Binası ihalesi hakkında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ak Parti Çukurova İlçe Başkanlığı Meclis Üyesi Mustafa Erhan Çetinus, Çukurova Belediyesi hizmet binası ihalesi yapılırken Çukurova halkının 1,5 Milyon TL zarara uğratıldığını ileri sürdü.

Çetinus, ihaleye giren 6 firmadan 5`inin eksik evrak ve evrakta tahrifat gibi hususlardan elendiğini, kalan tek firmanın ise ihaleyi normal tutardan 1,5 milyon TL fazla bedelle ihaleyi kazandığını iddia etti.

Çukurova Belediyesi Hizmet Binası projesini tüm detaylarıyla anlatan Çetinus, \"Çukurova Belediyesi Hizmet Binası işi bir yarışma projesi olarak çıktı, 100 proje içinden seçildi. Fakat daha sonraki aşamada Belediyemizin Hizmet Binası`nın ihalesi sıkıntılı oldu. İhaleye 6 firma katıldı. Bu firmalardan 4`ü, ne hikmetse eksik evraktan elendi. Geriye 2 firma kaldı. Bu 2 firmanın da 1 tanesi de evrakta tahrifattan dolayı elendi, geriye kaldı 1 firma.

İlçemizin Belediye Başkanı olan kişi (CHP`li Yıldıray Arıkan) aynen kürsüde şunu deklare etti, `Ne yapalım?` dedi. Biz hemen ayağa kalkarak dedik ki, `O zaman ihaleyi iptal edelim.` Kendisi bize dedi ki, \"Artık ihaleyi iptal edemeyiz, ihale geçti\" dedi. Şimdi 1 buçuk milyon TL fazla para verilerek yapılan bir inşaatın işçilik veya mühendislik hatası sonucu binada çökme oldu. 7 İşçi yaralandı. Bu kaza olay can alabilirdi, Allah`tan neyse ki can almadı. Çöken inşaatta yaralananlara acil şifalar diliyorum. Yani başlangıcı kötü olan bir iş, bu noktaya kadar geldi. Belediye başkanımızın şu anda baktığımız şu pozisyonda Çukurova halkının kendinden alacağı var. Benim isteğim Çukurova Halkı başkana haklarını helal etmesinler\" ifadelerini kullandı. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir