• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
"Çin ve Rus hackerlar koronavirüs araştırmalarını çalmaya çalışıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'li yetkililer hastaneler, araştırma laboratuvarları ve ilaç şirketlerinin tümünün koronavirüs sonrası artan bir ivmeyle siber saldırılara maruz kaldığını açıkladı.

Siber saldırılara ilişkin doğrudan bilgi sahibi olduğunu söyleyen ABD'li bir yetkili yaptığı açıklamada, Hastalık Kontrol ve Önleme merkezlerini denetleyen Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi'nin de siber saldırı dalgasından etkilendiğini belirtti.

CNN'e konuşan yetkili, "Sağlık ve İnsan Hizmetleri'ne dünyada sadece iki ülkenin bu şekilde saldırabileceğini güvenle söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Saldırıları Çinli korsanlar gerçekleştiriyor"
Yetkili, siber saldırıların kapsamı ve boyutu nedeniyle bir numaralı şüphelilerin Rusya ve Çin olduğunu belirtti. Ulusal güvenlik yetkililerininse saldırılara ilişkin işaret ettiği tek ülke Çin oldu.

Ülkenin Adalet Bakanlığı son olarak Çinli bilgisayar korsanlarının koronavirüs araştırmalarını çalmak için ülkedeki hastane ve laboratuvarlara yaptığı saldırılardan son derece endişe duyduklarını açıkladı.

Adalet Bakanlığı Ulusal Güvenlik Bölümü Başkanı John Demers perşembe günü katıldığı çevrim içi tartışma programında, "Tıp merkezlerine, araştırma merkezlerine, üniversitelere, bu alanda araştırma yürüten herhangi bir yere yapılan siber saldırılardaki artışın son derece farkındayız" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir