• DOLAR 32.585
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2416.551
  • ...
Yasağın son gününde de cadde ve sokaklar boş kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 3’üncü defa uygulandığı 4 günlük sokağa çıkma yasağının son gününde de vatandaşlar yasağa uyuyor.

Hem Ramazan hem de hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle Türkiye'nin en kalabalık kentlerinden biri olan Gaziantep, bu günlerde ise en sakin günlerini yaşıyor. Yasağın etkileri, kentin normal zamanlarda kalabalık olan tüm noktalarında hissediliyor.

Yasağın son gününde de tarihi cami ve mekânların yer aldığı cadde, sokak ve meydanların boş olduğu gözlenirken, daha önce günlük binlerce kişinin ziyaret ettiği tarihi çarşılarda da sessizlik sürdü.

Vatandaşların genel itibariyle yasağa uydukları görülürken, kentte sokağa çıkma yasağının etkileri ana yollar, sokaklar, caddeler ve en işlek bulvarlar ile parklar gibi kentin tüm noktalarında hissedildi.

Kentin tarihi mekânları başta olmak üzere 15 Temmuz Meydanı, vatandaşların yoğun olarak kullandığı Gaziler, Karagöz, Mütercim Asım ve Suburcu Caddesi gibi işlek caddeleri ve Balıklı Parkı Meydanı gibi birçok nokta en boş zamanlarını yaşadı.

Yasak kapsamının dışında kalan gerekli kamu ve özel sağlık kurum ile kuruluşlarının yanı sıra fırınlar, nöbetçi eczaneler, su dağıtım yerleri, gaz bayileri ve veteriner merkezleri açık kaldı.

Dışarı çıkma izni olanların dışında sokakların tenhalaştığı kentte, polis ekipleri de oluşturulan kontrol noktalarında denetimlerine devam etti.

Kentin birçok noktasında önlem alan polis ekipleri, uygulama noktalarında yasak kapsamı dışında olan vatandaşlardan kurum kimlik kartı veya çalışma belgesi istiyor.

Sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında ve istisnai kapsamda olan vatandaşların geçişine izin verilirken bu özellikleri taşımayan vatandaşlar uyarılıp geri gönderiliyor. Yasağı ihlal edenlere idari para cezası işlemi uygulanıyor.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir