• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Avrupa Yetim Eli, Yemen’de savaş mağduru yüzlerce aileye yardım ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

2015 yılında başlayan iç savaşla birlikte kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen ve bir lokma ekmeğe muhtaç olan Yemen halkı, gıda başta olmak üzere birçok farklı kalemde yardıma ihtiyaç duyuyor.

Dünyanın birçok ülkesinde din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmaksızın yetim, mağdur, muhtaç ve kimsesizlere yardım ulaştıran uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, iç savaş sebebiyle mağduriyet yaşayan mazlum Yemen halkına da her fırsatta yardım ulaştırmaya devam ediyor.

Savaş sebebiyle yaşadıkları mağduriyetin yanı sıra, Covid-19 salgınının da ülkelerinde baş göstermesiyle yeni bir mağduriyet daha yaşayan Yemen halkı, kısa süre önce meydana gelen sel ile birlikte yaşadıkları mağduriyet içinden çıkılamaz bir hal almaya başladı.

Açlıktan her gün onlarca çocuğun hayatını kaybettiği ülkede yardım çalışmalarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, 2020 Ramazan yardımları kapsamında yüzlerce aileye; gıda, mama, temizlik malzemesi, temiz içme suyu ile birlikte hayırseverlerin bağışladığı adak ve akika kurbanlarını keserek dağıttı.

“Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla Ramazan yardımlarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Yemen’de de Ramazan ayı boyunca muhtaçlara yardım ulaştırmaya devam edeceği bildirildi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir