• DOLAR 32.369
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2325.78
  • ...
Hamas liderlerinden Basim Naim'den "Ümmü Harun" dizisine sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazı Arap yöneticilerin desteğiyle BAE merkezli ve tüm dünyaya yayın yapan Suudi televizyon kanalı MBC, işgalci Yahudileri şirin göstererek işgal rejimiyle normalleşmeyi yönelik mesajlar içeren "Ümmü Harun" isimli bir diziyi Ramazan'da yayınlamaya başladı.

Hamas liderlerinden ve aynı zamanda Filistin Boykot Kampanyası'nın Başkanı da olan Basım Naim, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu dizinin gerçekte bir kültürel düşmanlık olduğuna dikkat çekti.

Naim, diziyi üretenlerin, yayına hazırlayanların, yayınlayanların ve onların dışında katkıda bulunanların sorgulanması gerektiğini belirtti.

Ramazanın ilk günlerinde gösterime başlanan ve bilinçi olarak Körfez'in seçkin artistlerinin oynatıldığı dizide, 1940'lı yıllarda Kuveyt'teki Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyan azınlık arasındaki ilişkiler ele alınıyor.

Olaylar, sözde filmin ana kahramanı olarak seçilen "Ümmü Harun" adında bir kadının etrafında cereyan ediyor.

Güya bu kadın, Yahudi dinine mensup olmasından dolayı çeşitli sıkıntılara maruz bırakılıyor.

Öte yandan dizide, işgalci Siyonist hareketin ve Filistin'deki Büyük Felaket'in öne çıktığı dönemde güya Yahudi azınlığın ırkçı ve sistematik ayrımcı politikalar nedeniyle vatanlarından kovulmalarından sonra Siyonist işgal rejiminde maruz kaldıkları zorluklar öne çıkarılıyor.

Sosyal medyada çeşitli tartışmalara neden olan Ümmü Harun dizisinin, Siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik bir hazırlık çalışması olduğu belirtiliyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir