• DOLAR 32.516
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2492.732
  • ...
10 Milyon İmza Kampanyasına Destek Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Memur Sen`in kamuda kılık kıyafet serbestliği için başlattığı10 milyon imza kampanyasına destek veren Şanlıurfa Sağlık Sen, bugün saat 12.30`da Karakoyun İş Merkezinde basın açıklaması yaparak imza standı kurdu.

 

Birçok STK`nın destek verdiği basın açıklamasını Memur sen İl Temsilcisi Sağlık Sen İl Başkanı Mahmut Atçı okudu.

 

Açıklamada, Son dönemde yoğunlaşan demokratikleşme ve sivilleşme çabalarıyla örtüşmeyen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ürünü \"Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmenlik\"ten kurtulma konusunda toplumsal mutabakatın en üst düzeyde sağlandığı günümüzde halen yürürlükte olduğunu hatırlatıldı.

 

Kamu görevlilerinin inançlarının gereğini yapmasını engelleyen hükümleri ile anayasaya, uluslararası sözleşmelere ve insan onuruna aykırı hükümler içeren söz konusu yönetmenliğin özellikle 5`inci maddesinde yer verilen sınırlamaların kaldırılmasını isteyen Atçı, kadın kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüsüyle görev yapmalarını mümkün kılacak şekilde yönetmelikte gerekli değişikliklerin yapılması çağrısında bulundu.

 

Açıklamadan sonra imza standı kurularak vatandaşlar kılık kıyafetin serbest olması için imza atmaya davet edildi. (Ali Durmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir