• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriye`den Gelenlerin Sayısı 2 Bin 500`e Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya Temas Grubu toplantısına katılmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri`nin başkenti Abu Dabi’de bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, olayların başlamasından bu yana yaklaşık 2 bin 500 Suriyelinin Türkiye’ye geçtiğini açıkladı.

Davutoğlu ayrıca Suriye’nin söz verilen reformların gerçekleşmesi konusunda daha kesin tutum alması gerektiğini de bildirdi.

Dünden bu yana sınırı geçen Suriyelilerin sayısında bir artış görünüyor. Dün 448 kişi Türkiye’ye geçmiş, bugün erken saatlerde yapılan açıklamada da sayının 1600’ü geçtiği belirtilmişti.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Suriye sınırında önlemler de arttırıldı. Sınır boyunca, yaralı göçmenlerin hastanelere taşıyacak ambulanslar yerleştirildi. Suriyeliler, Türk Kızılayı tarafından nisan ayı sonunda Türkiye`ye sığınanlar için Yayladağı ilçesinde kurulan çadır kente yerleştirildi.

Bu arada, Suriye`nin Türkiye sınırına yakın yerlerde çok sayıda Suriyelinin beklediği ve olası bir karışıklıkta bu kişilerin de Türkiye tarafına geçebilecekleri öğrenildi. Türk askerlerinin de Suriye sınırı boyunca önlemlerini artırdığı kaydedildi.

Başbakan Erdoğan dün yaptığı açıklamada Suriye sınırını kapatmayacaklarını söylemişti.

Ajanslar
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir