• DOLAR 32.596
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2507.666
  • ...
Batman Üniversitesi TOKİ`yle Protokol İmzaladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesinin yeni yerleşkesi olan Kuyubaşında yapılacak olan hizmet binalarının TOKİ tarafından yapılacağı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam tarafından yapılan açıklamada, anlaşmayla Üniversite tarafından projelendirilen 5.658 m2 kapalı alana sahip Merkezi Kafeterya binası,12.761 m2 kapalı alana sahip İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binası ve 5 blok ve 100 daireden oluşan lojman inşaatları ile Kuyubaşı Kampus Enerji Nakil Hattı (ENH) ve Galeri Sisteminin, 14 Kasım 2012 tarihinde ihale edilerek 07 Ocak 2012 tarihinde sonuçlandırılarak sözleşmeye bağlandığı ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam açıklamasının devamında, \"Sözleşmeye göre işin toplam süresi 600 gün olup; ENH ve Galeri Sistemi için kısmi kabul sözkonusudur. Bu iş için 300 gün süre verilmiştir. Buna göre Ocak 2013`te işe başlanacak, Kasım 2013`te ENH ve Galeri sistemi, Ekim 2014`te ise diğer tüm inşaatlar tamamlanacaktır.\"dedi.

Kuyubaşı Kampüsü Enerji Nakil Hattı ve Galeri Sisteminden oluşan İkinci Etap altyapı inşaatı kapsamında TEİAŞ Şalt sahasından yaklaşık 16,5 km`lik orta gerilim ENH çekileceğini de sözlerine ekleyen Rektör Prof. Dr. Uluçam, \"Kampüs içi Kök bina ve Trafo binaları ile tüm kablolama işleri ve Jeneratörler tesis edilecektir. İnşa edilecek galeri sistemi ile kampüs içindeki tüm binalar arasında yeraltı bağlantısı oluşturularak, elektrik, telefon, data, içme suyu şebekeleri ve diğer tüm tesisatlar bu galerilerden geçecektir. Ayrıca 8,5 km`lik Üniversite yolunun ve Kampüs içi çevre yolunun aydınlatması da bu ihale kapsamında tamamlanacaktır.\"diye konuştu. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir