• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Van Valiliğinden Ramazan ayı kararları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği tarafından duyurulan kararlara göre; vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek.

İl genelinde, vatandaşların dışarı çıkıp sosyal mesafe kuralını gözardı edebilecekleri değerlendirilen mesire ve ören yerleri, park ve bahçeler, baraj ve gölet kenarları, cadde, sokak, yol ve yol kenarları, sahipsiz boş alanlar ile açık ve kapalı ortak kullanım alanları gibi her türlü halka açık yerlerde semaver, mangal, cızbız, mısır, ciğer, kestane gibi ürünlerin etkinlikleri ve satışları yasaklandı.

Ramazan davulcusu yerine camilerden sala okunacak

Ramazan ayı boyunca türbe ziyaretlerine kısıtlama getirilen yeni kararda, il genelinde Ramazan davulculuğu da yasaklandı. Bunun yerine tüm camilerden imsak vaktine bir buçuk saat kala sala okunarak vatandaşlar sahura kaldırılacak.

Fırınlarda pide üretimi iftardan 2 saat öncesinden sonlandırılacak

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluktan dolayı virüsün bulaşma riskinin önlenmesi amacıyla, fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı iftardan 2 saat önce sonlandırılacak. Fırınlar; üretim, satış ve diğer işlemlerine iftar saatinden sonra devam edebilecek.

Açıktan çiğköfte satılamayacak

Yeni kararlara göre çiğköfteye de bir standart getirildi. İl geneli çiğ köftenin açıktan satışı yasaklanırken, sadece lokanta, restoran (evlere paket servisi olmak üzere) market ve çiğ köfte salonlarında hijyen kuralları çerçevesinde daha önceden paketlenmiş hazır bir şekilde yapılabilecek.

Güvenlik önlemleri arttırılacak

Ramazan ayının huzur ve güven ortamında geçmesi için Van'ın kendine has özel ve genel değerleri göz önünde bulundurularak, özellikle iftar ve sahur vakitleri arasında olmak üzere, oluşması muhtemel diğer yoğunlukları da önlemek amacıyla il genelinde gerekli güvenlik önlemleri arttırılacak.

Toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısı arttırılacak

İftar vakitleri öncesinde oluşabilecek trafik yoğunluğu dikkate alınarak, iftar saatinin en az 3 saat öncesinden itibaren belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının artırılması sağlanacak. Ayrıca iftar saati öncesinde toplu taşıma araçlarında ve duraklarda sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar etkin bir şekilde denetlenecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir