• DOLAR 32.51
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2432.484
  • ...
Çatısı Damlayan Okulda Yağmur Tatili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Bismil ilçesine bağlı Koyunlu köyünde bulunan ve üç senedir uçan çatısı bir türlü onarılmayan Başarır İlköğretim Okulu`nda damlamadan dolayı yağmurlu günlerde eğitim verilemiyor.
 
Çok sayıda öğrencinin öğrenim gördüğü bu eğitim yuvasının adeta döküldüğünü belirten köy Muhtarı Mehmet Salih Suçiçek, "Okulun durumu ortada çatısı yok, tuvaletler altyapı yüzünden kullanılamıyor" ifadeleriyle okulun durumunu özetliyor.
 
Bu sorunlar nedeniyle Milli Eğitime dilekçe verdiklerini dile getiren Suçiçek, "Aslında elimiz kolumuz bağlı da oturmuyoruz. İlgili birimlere müracaat ederek okul çatısının onarılmasını istedik ama herhangi bir sonuç çıkmadı. Çocuklarımız hastalandı bu yüzden veliler çocuklarını okula göndermiyor. Derhal bir çözüm bulanmasını istoruz" dedi.
 
Veliler Çocuklarını Okula Göndermiyor
Okul ve Koyunlu muhtarlığının, tüm uyarılarına rağmen çatı bakımı yapılmayan Başarır ilköğretim Okulu, ilk yağışlarda adeta göl oldu. Çatı bakımı yapılmayan okul, akan çatı nedeni ile kapatılmak zorunda kaldı. Öğrenci velileri ise "Çocuklarımızı soğuk olan bir ortama göndererek eğitim almalarını istemiyoruz" diyor. Yetkililere seslenen öğrenci velileri, yetkilileri göreve davet ederek Başarır ilköğretim okulunda eğitimin sağlıklı bir şekilde yapılmasını istedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir