• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Malatya'da hazırlanan iftar yemekleri 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus salgını dolayısıyla bu yıl İftar çadırları yerine Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri, İnönü Üniversitesi ile Kızılay Malatya Şubesi tarafından Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerine iftar yemeği ulaştırılacak.

İnönü Üniversitesi yemekhanesinde Ramazan Ayı boyunca günlük 2 bin kişiye iftar yemeği hazırlanacak. Bu yemekler Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde görevli ekipler tarafından ailelere ulaştırılacak. Bugün hazırlanan ilk iftar yemeği paketlenerek, ekiplerce ailelere ulaştırıldı.

Vali Aydın Baruş, Ramazan ayı boyunca yemeklerin yapılacağı İnönü Üniversitesi yemekhanesini ziyaret etti.

Vali Baruş ve beraberindekiler, sosyal mesafe kuralına uyarak, Ramazan ayının ilk günü iftarda Malatya'da evlere ulaşacak yemekleri kaplara doldurdular.

"Amacımız ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırmaktır"

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Vali Baruş, ''Ramazan ayının ilk gününü yaşıyoruz. Tüm milletimize, İslam âlemine hayırlar getirmesini, içinde yaşadığımız zor günlerden feraha ermemizi Allah'tan (Celle Celaluhu) niyaz ediyorum. Bugün çok güzel bir çalışmanın ilk günündeyiz. Bizlere sıcak yemek yapma imkânı sağlayan İnönü Üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Burada çalışan arkadaşlarımız üniversitenin görevlileri, bu sıcak yemekleri dağıtımını yapacak bir ekibimiz var. 12 kişilik bir ekipten oluşuyor. İhtiyaç duyulduğunda bu sayı artırılabilir. Sıcak yemeklerin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmasını sağlayacaklar.'' diye konuştu.

"Günlük 2 bin kişiye yemek çıkarılacak"

65 yaş üstü ve ihtiyaç sahiplerini düşünerek böyle bir çalışma içerisine girdiklerini belirten Baruş, ''Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerimizde şimdilik 690 ailemizi tespit ettik. Yaklaşık 2 bin kişiye burada günlük yemek çıkarılacak. Tabi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın başvurusuna göre, kendi yemeğini kendi yapamayacak durumda olan, bu ihtiyacı duyan vatandaşlarımıza çoğaltılarak ulaştırılacaktır. Kapasite konusunda bir problemimiz yoktur. Kızılay'ımız yeterli katkıyı sağlayacak. Valilik olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Büyükşehir Belediyesi eleman ve malzeme noktasında destek veriyor. İnönü Üniversitesi bu mekânı bizlere sağlıyor. Çok güzel bir birliktelik bu. Ramazan ayının ruhuna yakışır bir iş birliği oldu. Burada önemli olan, mağdur durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermesini sağlamaktır.'' dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile program son buldu. Ekipler tespit edilen ailelere ilk yemekleri ulaştırdı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir