• DOLAR 32.555
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2429.721
  • ...
`Askeri Şikayet Ettim Diye Cezalandırıldım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır`da ikamet eden Şehabettin Er, kardeşi ile birlikte Bingöl`ün Genç ilçesi Bekçiler köyüne giderken, karakolun köylerinin yolu üzerinde olmamasına rağmen askerlerin gereksiz ve keyfi bir şekilde uzaktan üzerlerine ateş açtığını iddia etti. Er, Bu durumu Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi`ne (BİMER) şikâyet ettiği için1 yıl 15 gün ceza ile cezalandırdığını iddia etti.
 
Mayıs 2010 yılında meydana gelen olayı İlke Haber Ajans`ına anlatan Şehabettin Er, karakola gidip, kendilerine niye ateş açtıklarını sorduklarında ise karakolda bir Uzman Çavuş`un, "Köye her girenin gelip bizden izin alması lazım aksi takdirde herkese ateş açma yetkisi var" söylediğini ifade etti.
 
Bu olay üzerine olup bitenleri 05.10.2010 tarihinde, Başbakanlık Bilgi Edinme Merkezi`ne (BİMER) göndermiş olduğu dilekçesinde şimdiye kadar köylerinde herhangi bir çatışmanın meydana gelmediğini belirttiğini söyleyen Er, BİMER`e gönderdiği dilekçenin devamında, "Biz köyümüze serbestçe giremeyecek miyiz? Köye gitmek için bir de yolumuzu uzatıp geçiyorken bir de karakolun bozuk yolları ile beraber bozuk ahlaklı askerlerin içine ailelerimiz ile birlikte girmek zorunda mıyız? Eğer karakol bizim köyün yolunu denetim altına almak istiyorsa, köylüye ateş açma yerine neden üçyola bir kontrol kulübesi verilmiş? Köylüye ateş açma yetkisini kim ve ne amaçla vermiş? Bize açılan ateş sonucu herhangi birimize bir şey olsaydı, bize de `Terörist vurduk` mu diyeceklerdi?" ifadelerini kullandığını belirtti.
 
Bu dilekçe üzerine aleyhine Bingöl ilçesi Genç Sulh Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada 1 yıl 3 ay ceza ile cezalandırıldığını sözlerine ekleyen Er, mahkemede `Bozuk ahlaklı askerler` derken herhangi bir genelleme yapmadığını belirterek, "Bozuk askerler demekten kastettiğim bazı askerlerin yanımızda birbirlerine küfrettiğinden dolayı o tabiri kullandım" dedi.
 
Askerlerin kendisine iftira attığını belirten Er, son olarak adalete güvenin kalmadığını sözlerine ekledi.
(Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir