• DOLAR 32.61
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2498.654
  • ...
Hilvan’da ilk ve tek İmam Hatip Fen Lisesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün almış olduğu karar ile 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren Hilvan’da açılacak olan Fen Lisesi yapılacak sınav ile 34 öğrenci alacak.

Konu hakkına bilgilendirmelerde bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Altun, ilçede daha önce sınav ile öğrenci alan okul olmadığını, bu proje okulu ile öğrencilerin hem fen lisesini okuyacağını hem de manevi bir eğitim alacaklarını söyledi.

Altun, “Din öğretimi genel müdürlüğünün almış olduğu karar ile 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olmuştur okulumuza sınavla 34 öğrenci alınacaktır. Bildiğiniz gibi bu güne kadar ilçemizde sınavla öğrenci alan okul yoktu öğrenciler daha iyi bir eğitim almak için ilçe dışında sınavla öğrenci alan nitelikli okullara gidiyorlardı buda hem öğrenci hem de veli açısında maddi ve manevi anlamda sıkıntılar oluşturmaktaydı. İlçemizde imam hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinin açılması büyük bir ihtiyacı ortadan kaldırmıştır. Öğrencilerimiz hem fen lisesini okuyacaklar hem de bunun yanında manevi gelişimleri için gerekli olan Kur’an-ı Kerim, Hadis, Fıkıh gibi dersleri de göreceklerdir. Bu okulumuzun açılmasında yoğun çaba gösteren başta ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Sinan ATEŞ olmak emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. ” dedi

Öte yandan Altun, Fen lisesini tercih eden öğrenciler için şu imkânlar sağlanacağını açıkladı:

1: İlk üç öğrenciye tablet bilgisayar

2: İsteyen tüm öğrencilere pansiyon imkânı

3: Tüm öğrencilere kırtasiye ve öğlen yemeği desteği

4: Tüm öğrencilere robotik kodlama atölyemizde kendini geliştirme imkânı

5: Tüm öğrencilerimize hafızlık yapma imkânı

6: İl içi kültürel ve manevi geziler

7: Sosyal ve kültürel faaliyetler (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir