• DOLAR 32.575
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2428.45
  • ...
İşyurtları Kurumu’ndan Coronavirus mücadelesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşyurtları Kurumunda 300’den fazla iş kolunda üretim gerçekleştiriliyor, faaliyet gösteriliyor. Adalet Bakanlığı Coronavirus salgını nedeniyle ortaya çıkan hastane tekstil ürün ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün talimatıyla İşyurtları bünyesinde yeni bir iş planını devreye soktu.

İşyurtları kurumu başta tek kullanımlık maske olmak üzere ceza infaz kurumlarındaki atölyelerde hükümlüler tarafından üretilen tulum, ameliyat önlüğü, göz pamuğu gibi 80 çeşit hastane tekstil ürünü ve tek kullanımlık ürünün imalatına hız verdi.

Son bir hafta içerisinde 1 milyondan fazla maske üretimi, 106 binden fazla tulum ve tek kullanımlık hastane ürünleri üretimi, 183 binden fazla spaç katlama işi ve 138 bin gözlük montaj işi gerçekleştirildi.

Ayrıca Coronavirus ile mücadele kapsamında piyasada hızla tüketilmeye başlayan hijyen malzemeleri ve tıbbı tekstil ürünlerinin üretimine hız veren İşyurtları son bir ay içerisinde 560 tondan fazla sıvı el sabunu, 432 ton yüzey temizleyici, 66 ton kolonya üreterek vatandaşların kullanımına sundu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir