• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Diyarbakır’da fırıncılar ramazan pidesi hazırlamaya başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayında yüzyıllardır bir gelenek haline gelen ramazan pidelerinin üretimine başladıklarını belirten Fırıncı Seyithan Aydoğan, bundan dolayı müşterilerini beklediklerini vurguladı.

Fırında ramazan pidelerinin dışında birçok çeşit ekmeğin de üretimini yaptıklarını vurgulayan Aydoğan, unlu mamul gibi sağlık açısından önemli bir işletme yürüttükleri için hijyen ve temizliğe çok önem verdiklerini söyledi.

Covid-19 salgınından dolayı ürettikleri ramazan pidelerini evlere kadar servis yaptıklarını söyleyen Fırıncı Bilal Yaşa, Diyarbakır halkı olarak ramazan pidelerine nazaran Diyarbakır ekmeğine (açık) daha çok rağbet olduğunu belirtti.

"Ramazan pidesi başta olmak üzere birçok çeşit ekmek üretimi yapıyoruz"

Ramazan ayı vesilesi ile dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının son bulmasını temenni eden Seyithan Aydoğan, "Öncelikle Ramazan ayının bütün Müslümanlara hayır getirmesini Rabbimden diliyorum. Bununla beraber Ramazan ayı ile birlikte dünyanın her tarafına yayılan Covid-19 salgının da son bulmasını diliyorum. Cenab-ı Hak en kısa zamanda inşallah bu hastalığı bütün Müslümanların içinden alır." ifadelerini kullandı.

Ramazan pidesi için müşterilerini beklediğini söyleyen Aydoğan, "Sabah 08.00'de iş başı yapıyoruz. Sokağa çıkma yasağından dolayı akşam 17.00’da ara veriyoruz. İftardan sonra devam ediyoruz. Ramazan ayı münasebetiyle Ramazan pidesi başta olmak üzere birçok çeşit ekmek üretimi yapıyoruz. Tabi yasaktan dolayı vatandaşlarımız evlerinden dışarıya çıkamıyor. Bu sıkıntıyı gidermek için de evlere servisimiz bulunmaktadır. Fırında bütün çalışanlar olarak hijyene de çok önem veriyoruz. Hayırlısı ile Ramazan ayının simgesi olan Ramazan pidelerini de çıkarmaya başladık. Hayırlısı ile vatandaşlarımızı bekliyoruz." şeklinde konuştu.  

"Ramazan pidelerini taze çıkarıp vatandaşların hizmetine sunuyoruz"

Evlere kadar servis yaptıklarını belirten fırıncı Bilal Yaşa, "Ramazan pidelerinin üretimine dün geceden itibaren başladık. Genellikle sipariş üzerine evlere servis yapıp pideleri götürüyoruz. Covid-19 salgınından dolayı zaten vatandaşlar evden dışarıya pek çıkmıyor. Bundan dolayı dışarıya servis yapıyoruz. Ramazan pidelerini genelde sıcak bir şekilde çıkarıp vatandaşların hizmetine taze bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Fakat Diyarbakır ilinde Ramazan pidesinden çok normal açık diye tabir ettiğimiz Diyarbakır ekmeği tercih ediliyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir