• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
`10 Milyon İmza` Kampanyasına Batman`dan Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Hak ve Özgürlükler Platformu Memur-Sen Konferderasyonu`nun Türkiye genelinde başlattığı `Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza` kampanyasına destek verdiğini açıkladı.
 
Platformdan yapılan açıklamada, "Ülkemizde birçok alanda özgürlükler olabildiğince sağlanırken, okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrencilerin başörtüsüne sınır veya yasak getirilmesi, herhangi bir kurumda çalışan bayanların tesettürüne engel olunması, inancının gereğini yaşamak isteyen insanlara yapılan büyük bir zulümdür. Örtünmek Allah`u Teala`nın emridir. Bu hakka herhangi bir sebeple sınırlama veya yasak getirenler insanlık suçu işlemektedirler. Kişiyi dini ile yasalar arasında cenderede bırakmak adaletsizliktir" denildi.
 
Açıklamada son olarak, "Hak ve Özgürlükler Platformu olarak örtünmenin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik Memur Sen`in başlatmış olduğu "On Milyon İmza Kampanyası"nı destekliyor ve bu hayırlı adımın başörtüsü yasağının kalkmasına vesile olmasını diliyoruz" ifadeleri ile kampanyaya destek verileceği kaydedildi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir